POTPISANI UGOVORI SA 180 MLADIH: Program Moja prva plata zaživeo u Rasinskom okrugu
Foto: Kurir/Ž.M.

POKRENULA VLADA SRBIJE

POTPISANI UGOVORI SA 180 MLADIH: Program Moja prva plata zaživeo u Rasinskom okrugu

Srbija -

Program "Moja prva plata" pokrenula je Vlada Srbije, a sprovodi Nacionalna služba za zapošljavanje Srbije (NSZS). Za cilj ima podršku nezaposlenim licima i privredi da pronađe adekvatne uposlenike. Programom je predviđeno da mladi do 30 godina sa srednjim obrazovanjem dobijaju mesečnu novčanu naknadu od 20.000 dinara, a oni sa visokim obrazovanjem 24.000 i to iz budžeta Srbije.

U okviru ovog programa u Rasinskom okrugu su do sada potpisani ugovori sa 180 mladih koji će se raditi devet meseci u privatnom i javnom sektoru, koji su se prijavili na javnom konkursu.

Program “Moja prva plata” realizovao se u četiri dela. Posle prijavljivanja poslodavaca i kandidata sa evidencije Nacionalne službe zapošljavanja, usledio je izbor nezaposlenih lica koji su ispunjavali uslove, a zatim zaključivanje ugovora između zainteresovanih strana.

Do sada je na teritoriji Rasinskog okruga, koju pokriva fililjala NSZ sa sedištem u Kruševcu, potpisano 176 ugovora za rad nezaposlenih lica kod privatnih poslodavaca i četiri u javnom sektoru, a rok je bio do 31. decembra tekuće godine.

Kurir.rs/Ž. M.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track