NISTE SAMI, MI SMO UZ VAS: U Vranju uručeno 200 paketića obolelima od korone (FOTO)
Foto: CDI

Centar za društvene integracije realizovao akciju

NISTE SAMI, MI SMO UZ VAS: U Vranju uručeno 200 paketića obolelima od korone (FOTO)

Srbija -

Centar za društvene integracije realizovao je akciju "Niste sami, mi smo uz vas" – pomoć obolelima od virusa kovid-19. Cilj akcije je pružanje podrške obolelima od korona virusa, kao i zdravstvenim radnicima koji se svakodnevno bore za njihove živote.

U ime Zdravstvenog centra Vranje zahvalila se direktorka dr Ljiljana Antić.

Vranje, paketići
foto: CDI

"Država i naše Ministarstvo zdravlja sve vreme su uz nas. Imali smo sve ono što je potrebno za rad u ZC, zaštitnu opremu medikamente potrebne za lečenje naših pacijenata. Danas Centar za društvene integracije donira 200 paketa za naše kovid pacijente i doniraju poklone za zdravstvene radnike koji su zaposleni u našem kovid sistemu", rekla je dr Antić.

Aktivisti Centra za društvene integracije su u periodu od 1. novembra do 25. decembra prikupljali pomoć od građana koji su donirali sredstva za ličnu higijenu (dezinfekciona sredstva, alkohol, vlažne maramice, ubruse, toalet papir, higijenske maske, rukavice za jednokratnu upotrebu i ostali potrošni materijal koji se koristi u nezi obolelih od kovid-19). Vrednost prikupljene donacije iznosi 726.000 dinara.

Vranje, paketići
foto: CDI

"Uz pomoć volontera CDI napravljeni su paketići za obolele u kojima se, pored ostalog, nalaze i poruke podrške, ohrabrenja i želje za brže ozdravljenje, koje su građani slali putem elektronske pošte i sandučića specijalno namenjenim za tu svrhu koji su bili postavljeni na pet lokacija u gradu.Na ovaj način građani su dali podršku i iskazali saosećanje. Prikupljeno je 243 poruke, od kojih je 200 odštampano", rekla je Anita Stojanović, predsednica Centra za društvene integracije.

Vranje, paketići
foto: CDI

Slogan odštampan na paketićima "Niste sami - mi smo uz vas", takođe se nalazi i na maskama koje ulaze sastav paketića. Paketići pomoći su uručeni menadžmentu Zdravstvenog centra Vranje, koji je zadužen za podelu ove pomoći krajnjim korisnicima, odnosno, obolelim od kovid-19.

Vranje, paketići
foto: CDI

"U okviru akcije odazvalo se 47 pojedinaca, kompanija, nevladinih organizacija, privatnih preduzetnika i drugih ustanova iz Vranja, Vranjske Banje, Niša, Leskovca, Beograda, Surdulice, Novog Brda, Preševa, Svilajnca i Vršca, kojima se ovim putem javno zahvaljujemo na učešću.

Projekat 'Niste sami – mi smo uz vas' podržala je Fondacija Ana i Vlade Divac koja predvodi Koaliciju za dobročinstvo u okviru konkursa 'Slavimo filantropiju', na čemu smo zahvalni, jer su nam omogućili time da budemo deo većeg projekta u svrhu slavljenja filantropije".

Vranje, paketići
foto: CDI

Aktivnosti se realizuju u okviru Projekta za unapređenje okvira za davanje koji realizuje Koalicija za dobročinstvo koju predvodi Fondacija Ana i Vlade Divac uz finansijsku podršku Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID). Koaliciju za dobročinstvo dodatno čine Trag fondacija, Catalyst Balkans, SMART kolektiv, Srpski filantropski forum, Forum za odgovorno poslovanje i Privredna komora Srbije.

Kurir.rs/T.S.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track