PRIMLJEN 21 PRIPRAVNIK: Program Moja prva plata u Malom Zvorniku
Foto: T.Ilić

U okviru programa Nacionalne službe za zapošljavanje

PRIMLJEN 21 PRIPRAVNIK: Program Moja prva plata u Malom Zvorniku

Srbija -

MALI ZVORNIK - U okviru programa Nacionalne službe za zapošljavanje "Moja prva plata" u malozvorničkim ustanovama i preduzećima priliku da se osposobi za rad u svojoj struci dobio je 21 pripravnik.

Njih petnaest zaposleno je u javnim ustanovama i preduzećima dok je šest počelo da radi u privatnim firmama.

Tako je pet pripravnika angažovano u malozvorničkoj opštinskoj upravi, isti broj i u Javnom komunalnom preduzeću Drina, četiri u Domu zdravlja, a jedan u Predškolskoj ustanovi Crvenkapa. U opštinskoj upravi je na stručnom usavršavanju angažovan poreski kontrolor, knjigovodstveni referent, knjigovođa kontista, ekonomista i savetnik za javne politike.

Tri ekonomska tehničara, pravni tehničar i diplomirani ekonomista iskustvo stiču u JKP ‘’Drina dok su dve medicinske sestre, ekonomski tehničar i diplomirani ekonomista primljeni u lokalni Dom zdravlja’’. U sklopu programa ‘’Moja prva plata“ radni angažman traje devet meseci, zaposlenima sa srednjom školom mesečno će biti isplaćivana naknada od 20.000, dok je za one sa visokom stručnom spremom 24.000 dinara.

Zaposleni će tokom obavljanja pripravničkog staža moći da steknu praktična znanja u radu i da se stručno osposobe za posao što je za mlade ljude izuzetno značajno.

(Kurir.rs / T.Ilić / Foto: T.Ilić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track