NAJNOVIJI KOVID BILANS U MAČVANSKOM OKRUGU: Korona se ne predaje, najzaraženiji Šabac sa 97 pozitivnih
Foto: Kurir/T.Ilić

manji broj prvih pregleda u Trijažnom centru Doma zdravlja

NAJNOVIJI KOVID BILANS U MAČVANSKOM OKRUGU: Korona se ne predaje, najzaraženiji Šabac sa 97 pozitivnih

Srbija -

LOZNICA - Prema podacima Zavoda za javno zdravlje u Šapcu, kovid-19 poslednjih dana ne juriša kao što je to znao, ali još nije ni istakao belu zastavu.

Novih 150 potvrđenih pozitivnih uzoraka u Mačvanskom okrugu je zabeleženo juče, a ponovo prednjači Šabac sa 97 novopozitivnih. Sledi ga Loznica (20), Koceljeva i Bogatić imaju ih po jedanaest, dok ohrabruju brojke u Vladimircima (4), Malom Zvorniku i Ljuboviji po tri i Krupnju koji je imao jednu pozitivnu osobu. Broj trenutno obolelih je smanjen za deset i sada se 1.826 žitelja ovog dela Srbije rve sa virusom. Šabac ih ima 1.023, Loznica 270, Bogatić 235, Koceljeva 131, Ljubovija 61, Vladimirci 54, Mali Zvornik 27, a na začelju je, sa 25 obolelih, Krupanj.

Inače, na kovid odeljenju lozničke Opšte bolnice tokom jučerašnjeg dana preminuo je još jedan kovid pacijent. To je šesnaesti smrtni slučaj u poslednjih četrnaest dana, a ukupno 90. od početka borbe sa opasnim virusom.

Ostale brojke su nešto bolje, a ohrabruje manji broj prvih pregleda u Trijažnom centru Doma zdravlja ‘’Dr Milenko Marin’’, novih upala pluća i kovid pacijenata u bolnici. Od 185 pacijenata pregledanih u utorak njih 40 došlo je prvi put, 28 ih je upućeno infektologu, a na 131 rendgenskom snimku otkriveno je 16 novih pneumonija.

U ambulanti Infektivnog odeljenja bolnice pregledano je 38 pacijenata, a od togа је bilo 20 prvih pregleda. Trenutno je na bolničkom lečenju 111 kovid pacijenata, 14 manje nego u ponedeljak, dok su tri na respiratoru, jedan manje nego prethodnog dana. Ohrabruje i podatak da je došlo do smanjenja broja zaposlenih koji su pozitivni na kovid-19. Kako je saopštila Dragana Mitrović, portparol lozničke bolnice, trenutno je pozitivno ukupno 19 zaposlenih, tri lekara, 12 medicinskih sestara i četvoro iz nemedicinskog sektora, svi su u kućnim izolacijama, odnosno niko nije hospitalizovan.

Inače, osmog januara su zdravstveni radnici lozničke Opšte bolnice u preventivnom centru Doma zdravlja ‘’Dr Milenko Marin’’ vakcinisani Fajzerovom vakcinom protiv kovida – 19. Vakcine je primilo 75 zaposlenih, a ima još zainteresovanih i oni će biti vakcinisani u skladu sa instrukcijama Zavoda za javno zdravlje u Šapcu, kažu u bolnici.

Kurir.rs/T.Ilić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track