JOVANA JE NAJJAČA ŠABAČKA TINEJDŽERKA: Da li biste smeli s njom da obarate ruke? Diže više i od nekih muškaraca
Foto: RTS Printscreen

stigla do državne medalje!

JOVANA JE NAJJAČA ŠABAČKA TINEJDŽERKA: Da li biste smeli s njom da obarate ruke? Diže više i od nekih muškaraca

Srbija -

Najvažnije je da ste fizički aktivni i da se bavite sportom, a kojim, sve zavisi od interesovanja, kaže šesnaestogodišnja Jovana Arnautović, najjača šabačka tinejdžerka. Osvojila je medalju u obaranju ruke, a sada su joj izazov tegovi.

Pet, deset, dvadeset ili više, odluka zavisi - zagrevanje ili pun tempo. Što više kilograma - veća volja, i tako svaki dan po dva, tri sata u teretani, objavio je RTS.

„Podizanje tegova za mene je izazov, osećam se nekako zdravije... Kada mi je naporno ja govorim sebi, ja to mogu, ja to želim i uvek uspem", rekla je Jovana Arnautović iz Šapca.

Jovana Arnautović, pauerlifting, najjača, Šabac
foto: RTS Printscreen

Sa podignutih 35 kilograma, stigla je u svojoj kategoriji do državne medalje, i to sa samo mesec dana vežbanja. Jedino nije uspela dodaje da savlada tremu, jer na treningu diže i mnogo više.

„Svaka njoj čast, ona diže velike težine i za neke muškarce a kamoli za devojke. Smete li sa njom da obarate ruku? Razmislio bih dobro", iskren je Damjan Čukanović iz Šapca.

Za jedinu šabačku takmičarku u pauerliftingu nisu problem tegovi nego trener. Stručna pomoć zato stiže iz Trstenika i to onlajn.

Jovana Arnautović, pauerlifting, najjača, Šabac
foto: RTS Printscreen

„Jovana je bila odličan obarač ruke, sa svojom svetskom medaljom to je odličan rezultat ali vidim da je uporna i da voli da trenira... i da joj se sviđaju težine", ispričala je Biljana Erić, trener i takmičar pauerlifting kluba iz Trstenika.

„Moj cilj je da budem najjača devojka i ostvarim što bolji rezultat", dodala je Jovana. Do takmičarskih pedeset kilograma kaže treba joj još oko mesec dana. Snagu stiče dodaje isključivo u teretani, komšijama pomoć uvek, ali ne i u nošenju džakova.

(Kurir.rs/RTS/Foto: RTS Printscreen)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track