KINESKA VAKCINA U PRVOM PLANU: U Kruševcu počela imunizacija na 10 punktova
Foto: Kurir/Ž.M.

u Rasinski okrug dopremljeno 2.700 doza

KINESKA VAKCINA U PRVOM PLANU: U Kruševcu počela imunizacija na 10 punktova

Srbija -

Danas je u kruševačkoj Hali sportova započela imunizacija građana, u prvom redu pripadnika policije, prosvetnih radnika i lica starijih od 75 godina. Juče je u Rasinski okrug dopremljeno je 2.700 doza vakcine, a više od 1.500 biće iskorišćeno u Kruševcu.

Radojka Makragić je među prvima primila vakcinu i kaže da ima veliko poverenje u naše zdravstvo. Opredelila se za kinesku vakcinu, a veruje i ruskoj, jer su nam ta dva naroda i države kao prava braća. Uverena sam da je vakcinacija jedini način da se izborimo sa ovom epidemijom i da se konačno vratimo u redovno i normalno stanje.

Kruševac, Vakcinacija
foto: Kurir/Ž.M.

Prema rečima gradonačelnice Jasmine Palurović, Kruševac je uspešno organizovao masovnu vakcinaciju, koja je počela danas i pozvala je građane da se prijavljuju putem portal eUprava, i preko kol centra (037/446-446 i 066/446-446), čije je radno vreme od 8 do 16 sati.

"Pozivam sve sugrađane starije od 65 godina, a posebno one iznad 75 godina, kao i druge prirotetne kategorije da se masovno vakcinišu i tako sprečimo dalje širenje virusa kovid 19 i da se konačno vratimo u normalno i redovno stanje", istakla je gradonačelnica Kruševca.

Kruševac, Vakcinacija
foto: Kurir/Ž.M.

Dr Marina Kostić, direktorka Doma zdravlja, je istakla da je obezbeđeno ukupno 10 mesta za vakcinacijuiI to četiri gradske i pet seoskih ambulanti. Prema njenim rečima, u ovaj poduhvat je uključeno 20 lekara I isto toliko medicinskih sestara I da će dnevno moći da se vakciniše 750 ljudi.

Epidemiolog dr Predrag Pavlović, direktor Zavoda za javno zdravlje Kurševac, je objavio podatak je Kruševac dobio 1.500 doza kineske vaccine, a 2.700 je za ceo Rasinski okrug.

Kruševac, Vakcinacija
foto: Kurir/Ž.M.

"Srbija je jedna od retkih zemalja koja je obezbedila širok izbor kvalitetnih vakcina, a kineska je napravljena na isti način kao i onua koju dajemo svake godine protiv gripa i njena pouzdanost i sigurnost su su garantovani", ističe dr Pavlović

U Kruševcu su do sada vakcinisani Fajzer-Biontek vakcinom zdravstveni radnici iz Opšte bolnice, Doma zdravlja, Specijalne bolnice “Ribarska Banja”, 72 lica (korisnici i zaposleni) u Gerontološkom centru,

Kurir.rs/Ž. M.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track