LEPE VESTI IZ KRALJEVA: Tokom 2020. rođeno najviše beba u poslednje 3 godine
Foto: J.S./Ilustracija

oko 100 porođaja mesečno

LEPE VESTI IZ KRALJEVA: Tokom 2020. rođeno najviše beba u poslednje 3 godine

Srbija -

Tokom 2020. godine u porodilištu Opšte bolnice "Studenica" u Kraljevu rođeno je najviše beba u poslednje tri godine, a mesečno je obavljano oko 100 porođaja.

- Prošle godine imali smo 1.278 porođaja, odnosno 1.293 rođene bebe, jer je bilo i blizanačkih trudnoća, i to je 84 porođaja više nego 2019. godine, odnosno 58 porođaja više nego 2018. godine, kaže dr Milan Rogović, načelnik Ginekološko - akušerskog odeljenja u Kraljevu.

Po njegovim rečima, od ovog broja, devojčica je bilo 607, a dečaka 686. Povećanje broja porođaja poklopilo se sa početkom epidemije korona virusa, tako da je i u Kraljevu bilo zaraženih trudnica, ali sa lakšim simptomima.

- Većina je bila bez simptoma, a manji broj trudnica imao je srednje simptome, kao što su temperatura i kašalj, ali su porođaji protekli uredno i sve bebe su rođene zdrave. Takođe, one nisu imale problema ni posle porođaja, dodaje dr Rogović.

Od 1. do 20. januara ove godine, u kraljevačkom porodilištu broj porođaja je bio nešto manji u odnosu na isti period prošle godine, a zabeleženo je 62 porođaja.

(Kurir.rs / J.S.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track