EPIDEMIJA U LOZNICI: Preminula dva pacijenta, 71 hospitalizovan
Foto: Kurir/T.Ilić

VAKCINISANO VIŠE OD 500 GRAĐANA

EPIDEMIJA U LOZNICI: Preminula dva pacijenta, 71 hospitalizovan

Srbija -

Minulog vikenda bitku su izgubila još dva kovid pacijenta u Opštoj bolnici Loznica, isto kao i prethodnog, saopšteno je iz ove ustanove.

Od početka pandemije ukupno je zabeleženo 98 smrtnih slučajeva od posledica zaražavanja korona virusom koji se još uvek ne predaje u lozničkom kraju.

Loznica, kovid 19
foto: Kurir/T.Ilić

Na bolničkom lečenju danas je 71 kovid pacijent, dvanaest manje nego u prethodnom izveštaju, a na neinvazivnoj mehaničkoj ventilaciji je njih šest. Prethodna tri dana u Trijažnom centru Doma zdravlja "Dr Milenko Marin" pregledana su 363 pacijenta sa akutnim respiratornim tegobama, a tog broja se manje od trećine, njih sto, prvi put javilo sa simptomima koji mogu ukazivati na kovid infekciju, dok su ostali bili na zakazanim kontrolama.

Na 255 radiografija pluća dijagnostikovano je 28 novih pneumonija a 61 pacijent je upućen infektologu na pregled. U ambulanti Infektivnog odeljenja pregledano je 213 osoba.

Na pet punktova lozničkog Doma zdravlja, Preventivnom centru, takozvanoj "Viskozinoj" ambulanti na Gradilištu kao i ambulantama u Banji Koviljači, Dragincu i Lešnici, tokom jučerašnjeg dana vakcinisano je 587 građana, a od početka imunizacije 2.703, saopšteno je jutros iz ove ustanove gde se i danas nastavlja imunizacija protiv korone.

(Kurir. rs/ T.Ilić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track