Najnovije vesti

MAČVANSKI OKRUG: Više od 100 novozaraženih, hospitalizovano 76 pacijenata
Foto: Kurir/T.Ilić

korona virus

MAČVANSKI OKRUG: Više od 100 novozaraženih, hospitalizovano 76 pacijenata

Srbija

Korona nikako da prevagne na bolju stranu već se danima brojke klackaju.

Tako je juče bilo manje prvih pregleda, ali je pet kovid pacijenata više primljeno na bolničko lečenje u Opštu bolnicu i, što je najgore, nastavljen je crni niz jer je preminuo još jedan pacijent, ukupno 99 od posledica zaražavanja korona virusom.

Od 156 pacijenata pregledanih u Trijažnom centru Doma zdravlja "Dr Milenko Marin"’ njih 28 je došlo prvi put, a 27 je upućeno infektologu. U ambulanti Infektivnog odeljenja bolnice pregledana su 44 pacijenta, od kojih је za njih 28 to bio prvi pregled.

Na 135 rendgenskih snimaka novootkrivene su pneumonije kod 24 pacijenta, a na koronu su testirane 132 osobe. U bolnici je na lečenju 76 kovid pacijenata, a kao i tokom vikenda šest je na neinvazivnoj respiratornoj podršci.

Korona ponovo pokazuje zube na nivou okruga gde je opet u jednom danu potvrđeno više od 100 pozitivnih uzoraka.

Prema podacima šabačakog Zavoda za javno zdravlje od 107 novozaraženih najviše ih je u Šapcu (47), a prate ga Loznica (23) i Vladimirci (14). Deset ih ima Ljubovija, Bogatić osam, Koceljeva i Mali Zvornik po dva, a jedan je iz Krupnja. Obolelih je manje za 50 i sada ih je 1.290 u okrugu. Najviše onih koji su u klinču sa virusom je u Šapcu (657), Loznici (219) i Bogatiću (160) dok je nešto bolje u Vladimircima (81), Koceljevi (68), Ljuboviji (55), Krupnju (35) i Malom Zvorniku (15).

Nastavljena je imunizacija i tokom jučerašnjeg dana u lozničkom Domu zdravlja i na još četiri punkta, vakcinisano je 967 građana, najviše u Mačvanskom okrugu u kome je u ponedeljak cepivo primilo ukupno 2.518 osoba.

(Kurir.rs/ T.Ilić)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...