FABRIKA ZA BUDUĆNOST OPŠTINE: 100 radnika na usavršavanju u turskoj kompaniji u Malom Zvorniku
Foto: Kurir/T.Ilić

NAJVEĆA INVESTICIJA U POSLEDNJIH 50 GODINA

FABRIKA ZA BUDUĆNOST OPŠTINE: 100 radnika na usavršavanju u turskoj kompaniji u Malom Zvorniku

Srbija -

Stručno usavršavanje prve grupe od 100 radnika traje od kraja prošle godine u malozvorničkom pogonu turske kompanije "Majdenim tekstil" koja će deo njih angažovati.

Ono se odvija u okviru Programa obuke na zahtev poslodavca koji realizuje Nacionalna služba za zapošljavanje, traje dva meseca i krajem februara, početkom marta očekuje se da fabrika zvanično počne sa radom. Osposobljavanje prve grupe radnika Nacionalna služba za zapošljavanje finasirala je sa devet miliona dinara, a država je otvaranje pogona u Malom Zvorniku podržala sa oko 90 miliona dinara.

Mali Zvornik
foto: Kurir/T.Ilić

Predsednik opštine Zoran Jevtić ocenio je da je u poslednjih 50 godina ovo jedna od najvećih i najvažnijih investicija u malozvorničku opštinu, koja se nalazi u grupi devastiranih, i daje nadu za bolju budućnost Malozvorničana. On je izjavio da bi ovde posao trebalo da dobije oko 300 radnika u toku dve godine, a prosek godina prvih sto polaznika obuke je 39. To znači da ima mnogo onih koji će ostati u ovom kraju, zasnovati porodicu, ako već nisu, i imati potomstvo tako da Mali Zvornik "ostaje da živi".

Mali Zvornik
foto: Kurir/T.Ilić

Istakao je veliku podršku države "bez koje ne bismo mogli ništa", kao i da je opština dala sredstva za kupovinu oko tri hektara zemljišta, a od oko 10.000 kvadratnih metara poslovnog prostora, sređeno je između 6.500 do 7.000 kvadrata. Tu smo da pomognemo šta možemo kao lokalna samouprava, kazao je Jevtić.

Inače, opština Mali Zvornik ima oko 1.600 nezaposlenih i otvaranje ove fabrike za nju je od izuzetnog značaja.

Kurir.rs/T.I.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja