ZADOVOLJAVAJUĆI ODZIV GRAĐANA: U Kraljevu protiv korone vakcinisano više od 10.000
Foto: Kurir/J.S.

revakcinacija počinje 9. februara

ZADOVOLJAVAJUĆI ODZIV GRAĐANA: U Kraljevu protiv korone vakcinisano više od 10.000

Srbija -

Masovna imunizacija građana Kraljeva i okoline protiče bez problema i do sada je vakcinu protiv korona virusa primilo više od 10.000 građana.

- U početku smo vakcinisali sve ljude koji bi došli na punk u Novoj hali sportova u Ribnici, ali kao što je poznato, morali smo da se preorijentišemo na građane koji su se prijavili preko portala e-uprava ili telefonom i vidimo da je odziv zainteresovanih i na taj način više nego zadovoljavajući, kaže dr Mirjana Krčevinac, direktorka Doma zdravlja "Kraljevo".

Po njenim rečima, prvih nekoliko dana vakcinacije u gradu na Ibru bilo je imunizovano između 1.000 i 1.400 građana dnevno, ali se očekuju dodatne instrukcije Zavoda za javno zdravlje i Instituta "Batut" u vezi sa najavljenom revakcinacijom građana, kako ne bi došlo do stvaranja velikih gužvi.

- Revakcinacija stanovništva u Kraljevu počinje 9. februara, i ne možemo dozvoliti da se odjednom pojavi hiljadu i više građana. O ovom procesu javnost će biti blagovremeno obaveštena, a zbog obimnog posla oko revakcinacije građana medicinski timovi neće imati slobodne dane za praznike, 15. i 16. februara, ističe dr Krčevinac.

U Kraljevu je, inače, nastavljena i vakcinacija nepokretnih i teško pokretnih osoba, koju obavlja Služba kućnog lečenja kraljevačkog Doma zdravlja, a uskoro će biti vakcinisano i oko 200 meštana udaljene varošice Ušće, koji su se prijavili za vakcinaciju.

(Kurir.rs/ J. S.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja