KRALJEVO: Poziv autorima za dostavljanje radova za zbornik Naša prošlost
Foto: Kurir/J. S./Ilustracija

narodni muzej i istorijski arhiv

KRALJEVO: Poziv autorima za dostavljanje radova za zbornik Naša prošlost

Srbija -

Narodni muzej Kraljevo i Istorijski arhiv Kraljevo, koji izdaju zbornik radova "Naša prošlost", pozvali su zainteresovane autore da svojim radovima doprinesu štampanju 20-og broja ovog uglednog časopisa, a rok za predaju radova je početak juna 2021. godine.

Kako je navedeno u pozivu, u časopisu se objavljuju rasprave, studije, prikazi i kritike sa temama vezanim za istraživanja iz oblasti arheologije, istorije, numizmatike, istorije umetnosti, etnologije, geologije i biologije šire oblasti Kraljeva, Raške i Vrnjačke Banje i oblasti koje ka njima gravitiraju, kao i širim nacionalnim temama, koje se prelamaju na ovom prostoru.

- Časopis je takođe okrenut muzeologiji, heritologiji, arhivistici, zaštiti spomenika kulture i prirodnog nasleđa, kao i multidisciplinarnim istraživanjima u ovim oblastima. Zato pozivamo kolege koje se bave navedenim naučnim disciplinama, da svojim učešćem doprinesu realizaciji novog broja. Radovi se mogu slati na srpskom (ćirilica) i na engleskom jeziku, a svi radovi biće recenzirani sa dve recenzije, kaže se u ovom pozivu.

U njemu se ističe da zainteresovani autori svoje prijave i radove mogu poslati na imejl urednika Tatjane Mihailović tatjana.mihailovic@nmkv.rs, odnosno na adresu: Narodni muzej Kraljevo, Trg Svetog Save 2, 36000 Kraljevo.

Pozivno pismo za predaju radova, kao i uputstvo autorima za pripremanje rukopisa za časopis mogu se preuzeti sa internet sajta Narodnog muzeja Kraljevo.

(Kurir/J. S.)

Foto: J. S./Ilustracija

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track