BEZBEDNOST ĐAKA NA PRVOM MESTU: Postavljena zaštitna ograda u Loznici pored dve škole
Foto: T. Ilić

pohvale za gradsku upravu

BEZBEDNOST ĐAKA NA PRVOM MESTU: Postavljena zaštitna ograda u Loznici pored dve škole

Srbija -

LOZNICA – Pored lozničke Tehničke škole i Srednje škole "Sveti Sava" u centru grada kao i pored OŠ "Vuk Karadžić", na šabačkom putu postavljene su zaštitne ograde koje dele trotoar od saobraćajnica.

Prema rečima Ljubinka Đokića, pomoćnik gradonačelnika, ovim ogradama pojačava se bezbednost učenika, a sve ono što tome doprinosi za grad nije skupo.

Gradska uprava najavila je da će zaštitne ograde biti pored lozničkih škola koje se nalaze u blizini frekventnih saobraćajnica, pa je pored dve srednje postavila jednu od sedamdesetak metara, a osnovne oko sto. Slična će biti i pored Ekonomske srednje škole koja se takođe nalazi na Trgu Jovana Cvijića gde je vrlo gust saobraćaj.

ograda, Loznica, skola
foto: T. Ilić

Ove ograde onemogućavaju učenike da ulicu prelaze gde im padne na pamet, što mnogi redovno čine, već ih usmeravaju ka najbližim pešačkim prelazima. Loznica je ranije finansirala instaliranje video-nadzora u svim školama, školska dvorišta su osvetljena, ograđena, pored njih su elektronski portali koji upozoravaju vozače da smanje brzinu jer su u zoni škole, dva se nalaze kod škole u Kozjaku i OŠ "Vuk Karadžić" kod koje su odnedavno i dva "ležeća policajca".

Đokić kaže da će uskoro biti raspisan javni poziv za postavljanje video nadzora u srednjoškolskom parku, a projektno rešenje predviđa da kamere osim parka, gde je najviše srednjoškolaca, "pokrivaju" i saobraćajnice koja ga okružuju. - Video nadzor je instaliran pre dvanaest godina na tom mestu, ali pojedine kamere više ne funkcionišu. Sada želimo da postavimo novi, ali ne samo ovde već da kamera ima i u užem i širem delu Loznice tako da postepeno povećavamo njihov broj da ih bude i više od stotinu – kazao je on.

Inače, u planu je i postavljanje semafora kod Muzeja Jadra i Ekonomske škole što će dodatno povećati bezbednost učenika, ali i svih ostalih učesnika u saobraćaju u ovom delu grada.

(Kurir.rs/T. Ilić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track