MINISTAR SPOLJNIH POSLOVA SELAKOVIĆ: Posebno nam je važan razvoj ekonomskih odnosa sa BiH
Foto: Ministarstvo Spoljnih Poslova Srbije

saradnja

MINISTAR SPOLJNIH POSLOVA SELAKOVIĆ: Posebno nam je važan razvoj ekonomskih odnosa sa BiH

Politika -

Ministar spoljnih poslova Srbije Nikola Selaković je danas u razgovoru sa ambasadorkom Bosne i Hercegovine (BiH) u Srbiji Aidom Smajić ocenio da bilateralni odnosi uprkos pandemiji korona virusa mogu biti intenzivirani u svim oblastima.

Selaković je rekao da Srbija pridaje posebnu važnost razvoju ekonomskih odnosa, kako po visini razmene tako i po visini investicija, budući da je BiH jedan od najvažnijih ekonomskih partnera Srbije, saopšteno je iz Ministarstva spoljnih poslova.

Dodao je da je Srbija veoma zainteresovana da nastavi i dodatno intenzivira saradnju kroz trilateralni format sa Turskom, koji je već uhodan, a da je istovremeno spremna i za saradnju u regionalnim i multilateralnim inicijativama.

Srbija je, kako je rekao, opredeljena za održavanje dobrih političkih odnosa i podržava teritorijalni integritet BiH, u skladu sa Dejtonskim sporazumom čiji je garant i želi aktivnu saradnju i sa centralnim i sa entitetskim vlastima.

"Srbija je suštinski zainteresovana za stabilnost BiH, podržava svaki dogovor koji postignu dva entiteta i tri konstitutivna naroda, ali je izričito protiv nametanja rešenja koja nisu plod konsenzusa i smatra da takvi potezi predstavljaju opasnost po stabilnost kako BiH tako i šireg regiona", kazao je Selaković.

Ministar Selaković istakao je da je Srbija zahvalna Bosni i Hercegovini na principijelnoj poziciji po pitanju Kosova i Metohije i poštovanju teritorijalnog integriteta i suvereniteta Srbije, navodi se u saopštenju.

Kurir.rs/Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track