PRODAT CENTAR SRPSKOG SELA: Novi vlasnik je iz Beograda i u planu ima izgradnju destilerije i luksuznog hotela
Foto: RINA

na doboš

PRODAT CENTAR SRPSKOG SELA: Novi vlasnik je iz Beograda i u planu ima izgradnju destilerije i luksuznog hotela

Srbija -

Gornji Milanovac – Vest da jedan čovek prodaje centar sela u srcu Srbije, podno planine Suvobor, obišla je Srbiju.

Milivoje Filipović, povratnik iz Francuske uložio je svoju ušteđevinu u kupovinu Doma kulture, pošte, prodavnice, sušare u svom rodnom mestu, želeći da opet oživi kraj u kom je momkovao. Ipak, kako kaže, stigle su ga godine, pa bi taj zadatak poverio nekom mlađem, ko bi imao elana i entuzijazma, ali i novca u džepu da plati sve to.

Nakon nekoliko meseci, poznat je kupac ovih objekata. Ljubiša Jovanović iz Beograda rešio je da svoj novac uloži upravo u selo Brezna i nada se da će oživeti ovo devastirano mesto.

- Kupili smo objekte u centru sela, u planu je da u najvećem objektu bude otvorena destilerija, a sa njom zajedno biće izgrađen hotel sa 12 luksuznih soba, degustacione sale, nekoliko vajata. Pokušaćemo da vratimo duh starih vremena, kada je ovo selo bilo živo i puno naroda. Nadam se da će ovaj zamajac u izgradnji biti korak napred - izjavio je Ljubiša Jovanović.ž

Gornji Milanovac
foto: RINA

Odluka da kupi objekte u centru gornjomilanovačkog sela doneta je u vreme epidemije korona virusa, kada su ruralna područja predstavljala pravi spas za sve one koji su želeli da u teško vreme budu izolovani i okruženi zdravom sredinom.

- Mi smo Beograđani i željni smo svega onog što selo nosi sa sobom. Planirano je da prvo radovi krenu na izgradnji destilerije, a početak se očekuje oko 1. aprila. Nakon toga idemo dalje korak, po korak - naglašava Ljubiša.

O ceni po kojoj je kupio objekte u centru sela nije želeo da priča, a pre nekoliko meseci vlasnik Milivoje izjavio je da će sve prodati za 40.000 evra, pa ostaje pitanje da li je tako ostalo ili su našli neki kompromis.

Gornji Milanovac
foto: RINA

Selo Brezna smešteno na obroncima Suvobora, u netaknutoj prirodi, ima veliki turistički potencijal i iako mnogima deluje kao zabit na kraju sveta, selo Brezna ipak ima i svog keca u rukavu. Izgradnjom puta od Pranjana do Gornjeg Milanovca, centar sela koji je otišao na doboš, biće udaljen samo devet kilometara od autoputa Miloš Veliki.

(Kurir.rs/RINA)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track