U SRPSKIM SREDINAMA NA KIM 105 NOVOZARAŽENIH: Naglo porastao broj pacijenata sa težom kliničkom slikom
Foto: Profimedia

oko 10.000 građana sa KiM vakcinisano

U SRPSKIM SREDINAMA NA KIM 105 NOVOZARAŽENIH: Naglo porastao broj pacijenata sa težom kliničkom slikom

Srbija -

Prema najnovijim podacima u srpskim sredinama na KiM zaraženo je 105 osoba, zbog čega Načelnik infektivne klinike u Gračanici Boban Stolić upozorava na veoma nestabilnu epidemiološku situaciju.

"Naglo je porastao broj pacijenata sa težom kliničkom slikom, odnosno pacijenata koji iziskuju hospitalizaciju. Trenutno na Infektivnoj klinici kliničko bolničkog centra Priština sa privremenim sedištem u Gračanici hospitalizovano je 42 pacijenta,od kojih je devet priključeno na kiseonik", rekao je Stolić u utorak za RTV.

Do sada je oko 10.000 građana sa KiM vakcinisano protiv korona virusa od kojih je 2.260 sa centralnog Kosova.

Predsednik opštine Gračanica i predsednik Kriznog štaba Srđan Popović navodi da je zadovoljan dosadašnjim procesom vakcinacije.

"Svakog dana apelujemo na naše stanovništvo da mora da se vakciniše, to je jedan od bitnih preduslova da zaštitimo svoje porodice i naravno svoje meštane, na tome ćemo insistirati i u narednim danima. Za sada smo zadovoljni kako vakcinacija teče i uslovi pod kojim se naši meštani vakcinišu su veoma dobri", dodao je Popović i dodao da je ceo proces dobro organizovan, kao i prevoz do Kuršumlije", dodao je Popović.

Nadležni apeluju na stanovništvo da se pridržava preventivnih epidemioloških mera u cilju zaštite od širenja korona virusa.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja