DONACIJA VLADE JAPANA DOMU ZDRAVLJA: Kraljevčani dobijaju nov reanimobil za pružanje prve pomoći na terenu
Foto: Kurir/J. S.

dužni da donatorski novac iskoriste u roku od godinu dana

DONACIJA VLADE JAPANA DOMU ZDRAVLJA: Kraljevčani dobijaju nov reanimobil za pružanje prve pomoći na terenu

Srbija -

Zahvaljujući potpisanom ugovoru o donaciji sa Vladom Japana, kraljevački Dom zdravlja dobiće nov reanimobil za pružanje prve pomoći na terenu, kao i opremu za Službu stomatologije u vidu tri stomatološke stolice, a ukupna vrednost donacije je 76.410 evra.

- Naše i potrebe stanovništva su zaista velike, a sama činjenica da smo poslednji put takvo vozilo dobili 2014. godine, i pored nekoliko sanitetskih i putničkih vozila koji su nam u međuvremenu donirani, dovoljno opravdava razloge zbog kojih je trebalo konkurisati i dobiti vrednu donaciju. Reanimobil nismo mogli da dobijemo ranije jer je reč o izuzetno skupom i vrednom vozilu i niko od potencijalnih donatora nije mogao tako nešto da nam obezbedi. Istovremeno smo aplicirali i za nabavku tri stomatološke stolice, jer naša ustanova ima veliku Stomatološku službu, te u brojnim školama imamo stomatologe a, nažalost, neka oprema nam je stara čak i do 40 godina. Na taj način smo nastavili obnavljanje stomatološke opreme, kaže dr Mirjana Krčevinac, direktorka kraljevačkog Doma zdravlja.

Prema njenim rečima, ova medicinska ustanova dužna je da donatorski novac iskoristi u roku od godinu dana, po preciznim procedurama i u skladu sa našim Zakonom o javnim nabavkama, i da nabavi reanimobil i tri stomatološke stolice.

- Mi smo unapred pripremili kompletnu dokumentaciju koju smo prikazali našim donatorima, sa tri potencijalne ponude, tako da ćemo vozilo u kratkom roku i kupiti. Kada se to i dogodi, Kraljevo će posetiti ambasador Japana u Srbiji i zajedno sa gradonačelnikom Kraljeva, našoj zdravstvenoj ustanovi i zvanično uručiti ovu donaciju, dodaje dr Mirjana Krčevinac.

Kurir/J.S./Foto: J.S.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track