VUČEVIĆ: Novi Sad je dobio moćnu hajtek fabriku, koja će mlade stručnjake zadržati u našem gradu!
Foto: Instagram/milosvucevic_gradonacelnik

Početak proizvodnje u "Kontinentalnu" u drugom kvartalu 2021. godine

VUČEVIĆ: Novi Sad je dobio moćnu hajtek fabriku, koja će mlade stručnjake zadržati u našem gradu!

Srbija -

Nakon što je 600 domaćih inženjera već počelo da ostvaruje svoju karijeru u prestižnom nemačkom "Kontinentalu", gigantu auto-industrije, ponosan sam što sam danas u društvu predsednika Srbije Aleksandra Vučića imao čast da prisustvujem otvaranju tzv. "brownfield" pogona, koji je prva faza celokupne investicije od 140 miliona evra i koji je smešten na 8.000 kvadratnih metara proizvodnog i poslovnog prostora u Industrijskoj zoni Novi Sad, Sever 4.

Podsećam da "Kontinental" razvija napredna elektronska rešenja za kabine vozača u vozilima, a da u Novom Sadu važi za idealnog poslodavca koji daje visoku finansijsku kompenzaciju, uz odlične uslove rada i mogućnost kontinuiranog stručnog profilisanja. Ovo su, siguran sam, sve razlozi koji će naše mlade inženjere zadržati u gradu koji toliko vole, a sigurno će privući i neke nove stanovnike. Naš cilj je da život svog naroda učinimo boljim, a ovo je jedan od puteva koji će nam to obezbediti. Naime, instalacija prve opreme i početak proizvodnje očekujemo u drugom kvartalu 2021. godine.

U drugoj fazi, u pravoj "greenfield" investiciji, čija se realizacija očekuje do kraja 2022. godine, "Kontinental" započinje radove na izgradnji nove fabrike kod Kaća. Planirano je da nova zgrada pogona ima više od 30.000 m2 proizvodnog i poslovnog prostora, a predviđeno je da posao nađe novih 500 radnika. Živeo Novi Sad, živela Srbija!

Grad Novi Sad

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track