CRNI NIZ U LOZNICI: Preminula još tri pacijenta, povećan broj pregleda
Foto: T.Ilić

opšta bolnica

CRNI NIZ U LOZNICI: Preminula još tri pacijenta, povećan broj pregleda

Srbija -

LOZNICA – Nastavljen je crni niz započet minulog vikenda u lozničkoj Opštoj bolnici gde su još tri pacijenta preminula tokom jučerašnjeg dana u kovid odeljenjima, saopšteno je danas iz ove ustanove.

Od petka do juče od posledica zaražavanja korona virusom zabeleženo je šest smrtnih slučajeva, a ukupno 125 od početka pandemije.

Opet je dnevno više od 100 pregleda i radiografija pluća. U Trijažnom centru Doma zdravlja "Dr Milenko Marin", u ponedeljak su pregledana 133 pacijenta sa akutnim respiratornim tegobama, od tog broja se 45 javilo prvi put sa simptomima koji mogu ukazivati na kovid infekciju, a 25 je upućeno infektologu na dodatni pregled.

Na 109 urađenih rendgenskih snimaka pluća otkriveno je 16 pneumonija, a u ambulanti Infektivnog odeljenja pregledana su 54 pacijenta, skoro polovina, njih 25 javilo se prvi put. Nastavljeno je popunjavanje kovid odeljenja pa je trenutno na bolničkom lečenju 89 kovid pacijenata, dva više nego prethodnoga dana, a pet osoba je na neinvazivnoj respiratornoj podršci.

Inače, sredinom prošlog meseca u bolnici su se nadali da će situacija ići u pozitivnom smeru i da početkom marta kovid pacijente neće više morati da smeštaju u zgradu Internog odeljenja već će je vratiti u redovnu upotrebu. Nažalost, to se još uvek nije dogodilo, a broj pacijenata se postepeno povećava.

(Kurir.rs/ T.Ilić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track