JEZIVE SCENE NA ULICAMA POŽEGE: Nepoznate osobe danima truju pse lutalice NALAZE MRTVE ŽIVOTINJE ŠIROM GRADA (UZNEMIRUJUĆE)
Foto: RINA

užas

JEZIVE SCENE NA ULICAMA POŽEGE: Nepoznate osobe danima truju pse lutalice NALAZE MRTVE ŽIVOTINJE ŠIROM GRADA (UZNEMIRUJUĆE)

Srbija -

Psi lutalice neretko se mogu videti u centralnim ulicama opština, a njeni žitelji, naročito deca, vrlo često su uplašeni i strahuju da prođu pored njih. Ipak, jedna scena zgrozila je sve, pošto su spas od pasa lutalica nepoznati počinitelji pokušali da pronađu tako što će životinje - otrovati.

- Od pre nekoliko dana nepoznati počinioci na nehuman način, postavljanjem otrovnih mamaca, želeli su da reše opštinu Požega pasa lutalica. Mi smo već zabeležili osmi slučaj da je neko otrovao pse lutalice, obavestili smo nadležne organ, upravu kao i komunalno preduzeće kako bi šinterska služba delovala na terenu i uklonila leševe i psi bili odneti na obdukciju - rekla je predsednica Udruženja za zaštitu životinja "Spasa" iz Požege Zorica Gavrilović.

trovanje pasa, Pozega, Zorica Gavrilovic
foto: Rina

U Požegi postoji azil za pse, ali i pored toga dolazi do periodičnih pojava većeg broja pasa lutalica na centralnim gradskim ulica, koji u ovom zimskom periodu mogu predstavljati veći problem, jer hranu jako teško pronalaze.

- Za to je samo kriv ljudski faktor, imate dosta neodgovornih vlasnika koji imaju kućnog ljubimca, a vremenom ili im dosadi, ili se sele pa im više nije potreban i jednostavno ih puste na ulicu, što kasnije postaje još veći problem - naglasila je Zorica.

1 / 2 Foto: RINA

U udruženju ističu da su preduzeli sve mere i obavestili nadležne organe sa kojima ovoga puta imaju dobru saradnju.

- Što se tiče zoo higijene, uspeli smo da napravimo neki dogovor da tokom sedmice uđemo u azil, slikamo pse i da nam objasne odakle su ti psi došli, sa koje teritorije i da li su za udomljavanje - izjavila je Zorica Gavrilović.

Iako se psi lutalice najčešće zadržavaju na gradskim ulicama, pored ugostiteljskih objekata i škola, jer tu najpre mogu pronaći hranu, u udruženju "Spasa" još jednom ističu da rešenje za ovaj problem svakako nije njihovo nasumično trovanje, jer to može dovesti do mnogo drastičnijih posledica.

(Kurir.rs/Rina)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track