SVI PACIJENTI IMAJU UPALU PLUĆA: Teška situacija u Boru, lekari na ivici snage
Foto: Zorana Jevtić

zaraženo 17 zdravstvenih radnika

SVI PACIJENTI IMAJU UPALU PLUĆA: Teška situacija u Boru, lekari na ivici snage

Srbija -

U Opštoj bolnici u Boru je sve više pacijenata s težom kliničkom slikom zaraze korona virusom, većina zahteva kiseoničku potporu, a ima pacijenata i na respiratoru, izjavio je danas direktor te bolnice Goran Joksimović.

- Svi pacijenti su sa zapaljenjem pluća i situacija je vrlo ozbiljna. Dosta je i mladih sa izraženim simptomima. I ako su ranije obolevali mahom stariji, sada imamo i pacijente u četvrtoj, trećoj, pa i drugoj deceniji života - rekao je Joksimović.

Ukazao je da je medicinsko osoblje "na ivici snage", da su pojedini upućeni kao ispomoć kovid bolnicama van Bora, te pozvao građane da se pridržavaju svih mera zaštite od zaraze.

U Boru je danas među zaraženima korona virusom i 17 zdravstvenih radnika.Gradski Štab za vanredne situacije je saopštio da je u kovid-odeljenjima Opšte bolnice u Boru 49 bolesnika, od kojih 44 pozitivna na virus.

Ukupan broj aktivnih slučajeva virusne infekcije na teritoriji grada Bora iznosi 382.

Po podacima Zavoda za javno zdravlje "Timok" u Zaječaru, od juče do danas je na teritoriji grada oporavljenim proglašeno 14 osoba, ali je zabeleženo 19 novih slučajeva zaraze.

U subotu su u kovid-ambulantu "Rudar" na prvi pregled došla 32 pacijenta s potencijalnim simptomima virusa, a 14 na kontrolni pregled. Na prijemnim bolničkim odeljenjima obavljeno je 46 pregleda.

(Kurir.rs/ Beta)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track