SVETSKI DAN ZDRAVLJA U VRANJU: Vakcinacija u Sportskoj hali moguća i bez zakazivanja
Foto: Ana Paunković

Nastavlja se s masovnom imunizacijom i u seoskim sredinama

SVETSKI DAN ZDRAVLJA U VRANJU: Vakcinacija u Sportskoj hali moguća i bez zakazivanja

Srbija -

VRANJE - Svetski dan zdravlja - 7. april, Zdravstveni centar Vranje obeležava pod sloganom dostupnosti zdravstvene usluge za sve, pre svega promocija vakcinacije i dostupnosti vakcine svima

Vakcinacija u Sportskoj hali u Vranju moguća i bez zakazivanja. Ovo se odnosi samo na vakcinu kineskog prizvođača Sinofarm. Nastavlja se sa masovnom imunizacijom i u seoskim sredinama

Svetska zdravstvena organizacija osnovana je sa vizijom da svaki pojedinac ima pravo na mogućnost da ostvari najviši mogući nivo zdravlja. Svake godine, na dan osnivanja ove međunarodne organizacije, 7. aprila, obeležava se Svetski dan zdravlja.

Ove godine, globalna kampanja koja prati ovaj važan datum, sprovodi se pod sloganom “Gradimo pravičniji, zdraviji svet za sve”.

Zdravstveni centar Vranje, ove godine posvetio je upravo promociji vakcinacije i dostupnosti vakcine svima.

"Zbog razuđenosti našeg područja mnogi meštani teško dolaze do svojih ambulanti. Mi smo želeli da vakcinu učinimo dostupnom svima, te smo za početak organizovali akciju ovde u Vlasu. Predviđeno je da se ovom prilikom vakciniše oko 70 građana. Oko 160 meštanina se već vakcinisalo, od toga je 140 primilo i drugu dozu. Nastavićemo i dalje sa masovnom imunizacijom. Akcija će biti organizovana u Lukovu i Krivoj Feji a nakon toga vakcinacija seoskog stanovništva biće sprovedena i u drugim seoskim sredinama na teritoriji Grada, rekla je direktorka Zdravstvenog centra Vranje, dr Ljiljana Antić i dodala:

"Vakcinacija u Vlasu je početak masovne imunizacije sa kojom će se nastaviti i u narednom periodu i u ostalim seoskim sredinama. Cilj je da se što više ljudi vakciniše kako bi se stvorio kolektivni imunitet i samim tim pobedila korona. Takođe, cilj su nam i pripadnici osetljivih grupa u samom Gradu Vranju tako da ćemo u petak u saradnji sa Crvenim krstom vakcinisati i korisnike Narodne kuhinje u Vranju.".

Podsećamo da je vakcinacija u Sportskoj hali u Vranju moguća i bez zakazavanja preko portala eUprava. Ovo se odnosi samo na vakcinu kineskog prizvođača Sinofarm.

KOVID-19 snažno je pogodio celu planetu, sve slojeve društva, ne poznajući granice niti klasne podele. Ali ono gde se razlika jasno pokazala jeste u spremnosti da se taj udar podnese.

Svet u kome živimo u poslednjih godinu dana nas je naučio da i nije tako veliki kako nam se do skora činilo, da nas lako mogu zaokupiti zajedničke brige i problemi. Posvećenost viziji da svaki pojedinac, ma gde živeo na ovoj planeti, može da ostvari pravo na dobro zdravlje, jeste linija vodilja Svetske zdravstvene organizacije, ali bi morala biti nedvosmisleni imperativ svakog društva, svake zajednice i, zašto da ne, svakog od nas ponaosob, ukazuje Svetska zdravstvena organizacija.

Kurir.rs/T.S.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track