LESKOVČANKA BLAGA VEĆ 24 GODINE TRAŽI SINA Prvo joj u porodilištu čestitali a sutradan rekli da je umro! Misterija dva broja
Foto: Privatna arhiva

Crv sumnje uvek je postojao, ovo je njena priča

LESKOVČANKA BLAGA VEĆ 24 GODINE TRAŽI SINA Prvo joj u porodilištu čestitali a sutradan rekli da je umro! Misterija dva broja

Srbija -

Nemir u porodicu Obradović uneo je izveštaj preduzeća za pogrebne usluge

LESKOVAC - Leskovčanka Blaga Ćirić Obradović pune 24 godine vodi bitku pred sudom i potragu za sinom za kojeg se osnovano sumnja da joj je oduzet nakon porođaja, a njoj je rečeno da je beba preminula.

Klupko se polako odmotava, a ceo proces došao je do novosadskog Višeg suda. Blaga se porodila u Beogradu 14. marta 1997. godine i tada joj je saopšteno da je rodila zdravog dečaka.

“Sećam se da je nakon porođaja meni prišla jedna doktorka i saopštila mi: Blago, rodili ste živog, zdravog i vitalnog sina. Čestitam! Međutim, nisu mi dali da vidim dete. Sutradan, u 17.30 u moju bolničku sobu je ušla druga doktorka s neonatologije, naredila da mi ubrizgaju sedative, i kada sam već bila ošamućena, saopštila mi je da mi je dete umrlo.

sin, porodjaj, Leskovac, Blaga Ciric Obradovic
foto: Facebook Printscreen, Blaga Obradović Ćirić

Mog supruga čekala je u hodniku puna tri sata. Ni njemu nije dala da vidi dete, nisu nam dali da ga sahranimo, a mene su izolovali puna tri dana u posebnoj sobi na Odeljenju za sterilitet”, priseća se za Kurir kroz suze ova žena.

Inače, ona je pre ovog imala dva normalna porođaja.

“Rodila sam bez ikakvih tegoba i potpuno svesna dve zdrave ćerke. Nisu me za porođaj sina ni pitali, već odveli na carski rez. U otpusnoj listi su mi falsifikovali potpis, što je utvrđeno i veštačenjem u Palati pravde 2003. godine, nakon što sam podnela privatnu tužbu i krivičnu prijavu godinu dana ranije. Crv sumnje je uvek postojao“, kaže ova žena.

Blaga Obradovic
foto: Privatna arhiva

Nemir u porodicu Obradović uneo je zapravo izveštaj JKP „Pogrebne usluge“ iz Beograda. Da nešto nije u redu oko njene bebe pokazali su bakteriološki nalazi, gde su dve bebe pod njenim imenom upisane, jedna pod brojem 69 (to je njena – kaže) a druga pod brojem 63.

“U obdukcionom nalazu bez pečata, nema podataka o detetu. Na otpusnoj listi je tuđi potpis, a ne moj. Takođe, u dokumentaciji se pojavljuju datumi od 14. do 17. marta, koji se ne uklapaju. Ja imam sa suprugom sada dve devojčice, ali neću odustati da saznam istinu i tačnu sudbinu mog deteta”, zaključuje Blaga.

(Kurir.rs/D.M.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track