Najnovije vesti

DIREKTOR KC NIŠ ZORAN PERIŠIĆ: Za vikend vakcinacija rizičnih grupa stanovnika
Foto: Promo

imunizacija

DIREKTOR KC NIŠ ZORAN PERIŠIĆ: Za vikend vakcinacija rizičnih grupa stanovnika

Srbija

U Nišu će vakcinacija rizičnih grupa početi za vikend, i to u najbezbednijim uslovima - u Urgentnom centru, najavio je danas direktor KC Niš Zoran Perišić i dodao da će u narednim nedeljama vakcinisati i ljude iz pet okruga koji gravitiraju Nišu.

"Odlučeno je da od ovog vikenda, i koliko god bude potrebno, u Urgentom centru vršimo vakcinaciju rizičnih pacijenata, po bilo kom osnovu - uključujući i alergiju i nutritivne agense", rekao je Perišić.

Ekipe koje će sprovoditi vakcinaciju, pratiće da se nekome ne razvije neka od nus pojava, a koje se, kako je dodao Perišić, dešavaju i pri upotrebi i občinog leka poput aspirina.

Govoreći o značaju vakcinacije, Perišić je naveo da se u Kliničkom centru Niš leči 318 pacijenata i upozorio da nijedan talas do sada nije prošao bez tako teških pacijenata koji su tražili i kiseoničku potporu.

"Prisustvo virusa u cirkulaciji je toliko veliko da ne postoji mogućnost da oni koji nisu vakcinisani ne budu inficirani, svi pacijenti u intenzivnoj su nevakcinisani, mlađi ljudi, ljudi srednje životne dobi", rekli su čelnici KC.

Naglašavajući da je virus svuda oko nas, dodali su "ne možete ga srpečiti čak i da ste revakcinisani, ali će svako sprečiti teške komplikacije i teške forme bolesti".

Kurir.rs/tanjug

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...