JUTROS JE SNEG IZNENADIO SVE, A POSEBNO ONE KOJI VOZE SA LETNJIM GUMAMA! Okanović: Možda to iznenađenje I NIJE TAKO LOŠE!
Foto: Shutterstock, Printscreen Pink

zabelelo se usred aprila

JUTROS JE SNEG IZNENADIO SVE, A POSEBNO ONE KOJI VOZE SA LETNJIM GUMAMA! Okanović: Možda to iznenađenje I NIJE TAKO LOŠE!

Društvo -

Sneg koji je pao danas u Srbiji iznenadio je mnoge.

Iako već polako gazimo ka drugoj sedmici aprila, iznenadila nas je ova padavina i uprkos tome što su nam je meteorolozi najavljivali.

Ipak, u problemu su jutros možda našli vozači koji su odmah prvog aprila zamenili zimske pneumatike za letnje, jer je inače zakonski predviđeno da se zimske gume koriste od 1. novembra do 1. aprila, mada nije nužno da se promene baš tog dana.

Damir Okanović, direktor Komiteta za bezbednost saobraćaja rekao je da je sneg koji je pao noćas u Srbiji opomena za vozače.

- Ovo je zaista neuobičajena pojava u nižim predelima za ovo doba godine, pa su mnogi vozači jutros ostali zatečeni. Nadam se da je većina vozača za ovih 10 godina shvatilo da zimske gume nisu bitne zbog zakona već zbog bezbednosti, i da su jutros oni koji imaju letnje gume odustali od prevoza sopstvenim vozilom.

Iako su putevi bili očišćeni, a sneg koji je padao zbog temperature u plusu se nije dugo zadržavao na kolovozu, Damir je rekao da ipak očekuje možda drugačije izveštaje.

- Očekujem da će saobraćajna policija uskoro izaći sa zvaničnim podacima o broju saobraćajnih nezgoda od početka snežnih padavina, pa ćemo moći da donesemo zaključak kako su reagovali vozači ali i putari - rekao je Okanović za Kurir.

Kurir.rs / S. Trajković

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track