Najnovije vesti

VAKCINISANO CELO SELO: Meštani Dobroselice primili prvu dozu cepiva protiv kovida LEKARI IŠLI OD KUĆE DO KUĆE
Foto: Kurir/T.S.

imunizacija

VAKCINISANO CELO SELO: Meštani Dobroselice primili prvu dozu cepiva protiv kovida LEKARI IŠLI OD KUĆE DO KUĆE

Srbija

Zahvaljujući opštini i lekarima Doma zdravlja Rekovac, koji su obišli svih 12 meštana Dobroselice, prvu dozu "Sinofarm" vakcine danas je primilo celo selo!

Reč je o najudaljenijem i najrazuđenijem selu do koga može da se dođe samo terenskim vozilima ili traktorima i koji nemaju autobusku liniju do grada.

- Mnogo nam znači što su nam lekari došli na kućni prag i što je predsednik opštine Aleksandar Đorđević organizovao da dođu u naše zabačeno selo. Morali bismo da ostavimo stoku da idemo do Rekovca ili Kragujevca, što je za nas veliki problem, ne bismo ni znali da se prijavimo za vakcinaciju, a niti imamo internet - kaže Zoran Živanović.

Smiljana i Velibor Matić kažu da bi teško mogli da se vakcinišu jer nemaju kome da ostave stoku, pa su veoma zahvalni što su lekari, na čelu sa Ivanom Anđelićem, koji dođe kad god ga pozovu, došli do njihove kuće. Miroljub Ognjanović dodaje da je za svaku pohvalu što lekari i predsednik opštine, koji ih obilazi i drugim prilikama, brinu o njihovom zdravlju.

Aleksandar Đorđević, predsednik opštine Rekovac, ocenjuje da je rizičan period od dvadesetak dana za njima, da je sada situacija pod kontrolom i da ima samo tri pozitivna na kovid -19 dok je u poslednjih mesec dana dnevno konstantno bilo od sedam do 10 novozaraženih.

- Mislim da je tome doprinela vakcinacija koja je odlično organizovana u našoj opštini. Prvu dozu primilo je 1.500 osoba, a revakcinisano je oko 1.200 meštana. Imaćemo i slične akcije poput današnje. Kako je interesovanje za imunizaciju sve veće Levčani od prošle nedelje svakog dana od 7 do 15 časova mogu da se prijave putem telefona 8411004 - kaže Đorđević.

Dr Snežana Stojanović, zamenik direktora Doma zdravlja u Rekovcu, dodaje da su im bile raspoložive sve četiri vakcine koje su raspoložive u Srbiji, ali da je najveće interesovanje bilo za kinesku vakcinu.

Dr Ivan Anđelić, koje je pregledao sve meštane, kaže da im zdravstveno stanje nije loše i savetuje da se svi vakcinišu da bi zaštitili i sebe i druge.

(Kurir.rs/Novosti/Foto:Ilustracija)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...