KORONA VIRUS U LOZNICI: Preminula 2 pacijenta, hospitalizovano 134
Foto: Kurir/T.Ilić

presek stanja

KORONA VIRUS U LOZNICI: Preminula 2 pacijenta, hospitalizovano 134

Srbija -

Poslednja tri dana lekari lozničke Opšte bolnice i Doma zdravlja "Dr Milenko Marin" ponovo su imali pune ruke posla u borbi sa koronom, a brojevi su opet veliki.

Od posledica zaražavanja korona virusom preminula su dva kovid pacijenta pa je od početka epidemije kovida -19 do sada ukupno zabeleženo 159 smrtnih slučajeva.

U Trijažnom centru Doma zdravlja "Dr Milenko Marin" u petak, subotu i nedelju, pregledano je 590 osoba, 51 manje nego prethodnog vikenda. Za njih 170 bilo je to prvo javljanje lekaru zbog simptoma koji mogu ukazati na kovid infekciju, ostali su bili na kontroli dok je infektologu upućeno 108 pacijenata.

U ambulanti Infektivnog odeljenja bolnice pregledano je 188 građana, od togа se oko trećine, njih 66, javilo na prvi pregled. Tokom tri dana urađeno je 409 rendgenskih snimaka pluća, a pneumonije su otkrivene kod 61 pacijenta.

Trenutno se u kovid odeljenjima na bolničkom lečenju nalaze 134 pacijenta, dvanaest više nego u petak, a jedanaest je na neinvazivnoj respiratornoj podršci, saopšteno je danas iz Opšte bolnice u Loznici

(Kurir.rs/ T.Ilić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track