VRANJSKI LEKARI I MEDICINSKE SESTRE POZIVAJU: Vakcinišite se da život pobedi, da ne sahranjujemo svoje najmilije
Ilustracija, Foto: Zorana Jevtić

i oni su doživeli tragedije

VRANJSKI LEKARI I MEDICINSKE SESTRE POZIVAJU: Vakcinišite se da život pobedi, da ne sahranjujemo svoje najmilije

Srbija -

Vakcinišite se da život pobedi, poručili su vranjski lekari, medicinske sestre, i građani. Među njima su i oni koji su doživeli porodičnu tragediju izazvanu opakim virusom

Ilustracija
Ilustracijafoto: Kurir.rs/ T.S.

Emotivna ispovest vranjskih lekara o porodičnim tragedijama koje su ih zadesile, a izazvane su koronavirusom. Oni poručuju da je najjače oružje protiv kovida 19 u našim rukama.

"Vakcina je najjače oružje u borbi protiv kovida 19 ,vakcina je civilizacijska tekovina koja je više puta spasila čovečanstvo", istakla je direktorka ZC Vranje dr Ljiljana Antić koja je i sama krajem prošle godine bila kovid pacijent.

Ona je pozvala građane da se vakcinišu, jer jedino to može da pomogne u borbi protiv opakog virusa

Igor Stojanović načelnik Hirurgije vranjske Bolnice, prvi je primio vakcinu protiv kovida 19, pre tri meseca. On i njegova porodica pre godinu dana doživeli su veliku tragediju. Hirurg dr Stojanović zbog kovida je izgubio rođenog brata koji je umro u 42 godini života. Nažalost tada vakcine nije bilo.

"Ja sam prvi koji je primio vakcinu pre tri meseca protiv kovida. Tada sam baš dežurao bio na svom radnom mestu i od tada do sada radim bez prestanka. Operišem nalazim se na svom matičnom odeljenju i radim gotovo bez straha od kovida. Jedna od najvećih revolucija u istoriji ljudske vrste je upravo pronalazak vakcine zahvaljujući kojoj je spašeno milijardu ljudskih života", podsetio je dr Stojanović.

Dr Stojanović je govorio o porodičnoj tragediji i uputio snažnu poruku.

"Moja porodica i ja pre godinu dana imali smo jednu veliku tragediju kada smo zbog kovida izgubili mog rođenog brata koji je umro u 42 godini života. Nažalost tada vakcine nije bilo, da je bilo on bi je sigurno primio i on bi danas bio sa svojom decom i sa svojom porodicom. Kako niko nikada više ne bi umro i kako više niko nikada ne bi sahranio svoje najmilije, brata, sestru ,majku, oca, supružnika, svoje dete apelujem na sve ljude dobre volje, na sve ljude zdravog razuma da se što pre vakcinišu kako bi smo ovoj opakoj bolesti stali na put. Kako je organizacija vakcinacije u čitavoj zemlji pa i u Vranju i u našem Zdravstvenom centru na najvišem mogućem nivou apelujem na sve ljude da se što pre vakcinišu, jer sam siguran da će vakcinu primiti u najkraćem mogućem roku", kaže načelnik Odeljenja hirurgije u Vranju.

" Vakcina ne boli i traje kratko, mi smo tu da se osećate dobro, mi brinemo o vama", kaže Snežana Radenković, glavna sestra Medicine rada

Ilustracija
Ilustracijafoto: Zorana Jevtić

"Hoću da radim hoću da živim, hoću da gledam svoje unuke kakao rastu, zato sam primio vakcinu", rekao je nakon što je primio vakcinu Vranjanac Dobrivoje Stanković.

"Vakcina je moja budućnost i budućnost svih nas neću da sedim skrštenih ruku i spuštenih rukava", kaže mlada Vranjanka Anastasija Đorđević.

Prva žena na čelu ZC Vranje, direktorka dr Ljiljana Antić poručila je na kraju:

"Mi smo se vakcinisali vakcinišite se i vi!"

(Kurir.rs/T.S.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track