RUKOVODSTVO VRANJA OBIŠLO RADOVE U NARODNOM MUZEJU Izvođači imaju pred sobom veoma zahtevan posao i vode računa o svakom detalju!
Foto: Kurir/T.S.

RUKOVODSTVO VRANJA OBIŠLO RADOVE U NARODNOM MUZEJU Izvođači imaju pred sobom veoma zahtevan posao i vode računa o svakom detalju!

Srbija -

Zgradu Narodnog muzeja u Vranju u kojoj se izvode radovi na rekonstrukciji objekta obišli su danas gradonačelnik Vranja dr Slobodan Milenković i zamenica gradonačelnika Zorica Jović.

Zgrada Salemluka u kojoj je smešten Narodni muzej u Vranju, kao objekat od kulturno istorijske važnosti koji je pod zaštitom Zavoda za zaštitu spomenika kulture prema rečima gradonačelnika Milenkovića, veoma je zahtevan kada je u pitanju njegova rekonstrukcija.

Vranje
foto: Kurir/T.S.

"U toku su infrastrukturni radovi. Vrši se zamena podova, stolarije, sanitarnih, kao i elektro – mašinskih instalacija. Izvođači radova imaju pred sobom veoma zahtevan posao s obzirom da se vodi računa o svakom detalju, kako se ne bi narušio autentičan izgled objekta", rekao je gradonačelnik dr Slobodan Milenković.

Projekat rekonstrukcije Narodnog muzeja u Vranju podržalo je Ministarstvo kulture i informisanja Vlade Republike Srbije. Po završetku rekonstrukcije biće izložena stalna postavka sa eksponatima iz etnološke zbirke iz perioda od 18. veka do današnjih dana, a u međuvremenu grad je obezbedio i sredstva za otkup dodatnih eksponata.

Kurir.rs/T.S.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track