DOBRA VEST ZA NIŠLIJE: Parking kod Kliničkog centra u Nišu ostaje besplatan
Foto: Beta/Saša Đorđević

direktor Zoran Perišić

DOBRA VEST ZA NIŠLIJE: Parking kod Kliničkog centra u Nišu ostaje besplatan

Srbija -

NIŠ - Parkiranje u krugu Univerzitetskog kliničkog centra u Nišu i nadalje se neće naplaćivati, već će se naplaćivati samo ulaz kolima u UKC, izjavio je danas direktor te zdravstvene ustanove Zoran Perišić.

"Vi morate da ponudite onima koji dodju da se leče mogućnost da ostave svoj automobil na bezbednom mestu na kojem se ne plaća parking", rekao je Perišić novinarima.

Prema njegovim rečima, "haos" sa automobilima koji se dešava u krugu UKC-a ugrožava pacijente, ali i objekte.

"Protivpožarni putevi su vrlo često zakrčeni vozilima, što je situacija koju ja kao direktor ne mogu da tolerišem", izjavio je Perišić.

Prilikom nedavnog boravka u Nišu ministar zdravlja Zlatibor Lončar najavio je angažovanje stručnjaka koji će regulisati parkiranje na parkinzima Univerzitetskog kliničkog centra i rekao da je "nedopustivo" da ljudi kolima dolaze do samih ambulanti.

On je takodje istakao da se svuda u svetu unutar bolniničkog kruga dozvoljava parkiranje od samo pola sata ili sat i pri tom se najskuplje najplaćuje, zbog čega su mnogi gradjani Niša bili ubedjeni da će uskoro početi da se naplaćuje parking kod UKC-a, kao što se to već čini na parkingu kod Doma zdravlja u Nišu.

(Kurir.rs/Beta)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja