Gašić: Ostavku na mesto poslanika podneo sam 8. avgusta
Foto: KURIR

Kruševac

Gašić: Ostavku na mesto poslanika podneo sam 8. avgusta

Srbija -
Agencija za borbu protiv korupcije objavila danas na svom sajtu da je protiv gradonačelnika Kruševca, koji je istovremeno i narodni poslanik, pokrenula postupak zbog osnovane sumnje da je prekršio član 28 stav 4 Zakona o Agenciji za borbu protiv korupcije

KRUŠEVAC - Gradonačelnik Kruševca Bratislav Gašić, protiv koga je Agencija za borbu protiv korpucije pokrenula postupak zbog osnovane sumnje da je stupio na drugu funkciju bez saglasnosti Agencije, izjavio je da je još 8. avgusta podneo ostavku na mesto narodnog poslanika u skupštini Srbije.

Agencija za borbu protiv korupcije objavila je danas na svom sajtu da je protiv gradonačelnika Kruševca, koji je istovremeno i narodni poslanik, pokrenula postupak zbog osnovane sumnje da je prekršio član 28 stav 4 Zakona o Agenciji za borbu protiv korupcije.

Agencija je navela da je Gašić imao zakonsku obavezu da u roku od tri dana od stupanja na funkciju gradonačelnika, Agenciji podnese zahtev za davaje saglasnosti za vršenje druge funkcije, što on nije uradio.

Gašić je upitao Agenciju kome je trebalo da podnese ostavku kada je skupština Srbije formirana tek posle dva meseca od održavanja izbora i naglasio da je ostavku na mesto narodnog poslanika podneo predsedniku Narodne skupštine 8. avgusta.

"Iako smatram da ovo nisu isti nivoi vlasti, kao i da interese Kruševca ne mogu bolje zastupati opozicioni odbornici i oni koji ne poznaju probleme grada, ja sam podneo ostavku na mesto poslanika", naveo je Gašić.

Njega će u Skupštini Srbije zameniti sledeća na listi Srpske napredne stranke, Vesna Rakonjac.

Agencija za borbu protiv korupcije je ranije pokrenula postupak i protiv gradonačelnika Zaječara, Pirota i Loznice, jer kao narodni poslanici obavljaju i drugu funkciju.

Agencija je objavila na sajtu da će nastaviti da proverava narodne poslanike, gradonačelnike, predsednike opština i njihove zamenike i da će pokrenuti postupak protiv svih za koje se sumnja da nisu poštovali Zakon o Agenciji za borbu protiv korupcije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track