Vukovi ušli u prigradsko naselje i poklali ovce

Kuršumlija

Vukovi ušli u prigradsko naselje i poklali ovce

Srbija -
Vukovi su u proteklih godinu dana u kuršumlijskom kraju pričinili ogromnu štetu stočarima, ali do sada niko nije zabeležio slučaj da vukovi dođu u grad

KURŠUMLIJA - Čopor vukova upao je na farmu ovaca porodice Jovanović u kuršumlijskom naselju Veljkoviće i poklao devet ovaca, rekao je danas vlasnik te farme Goran Jovanović.

Meštani naselja Veljkoviće navode da su u strahu zbog vukova, jer ih viđaju u čoporima kako prolaze.Vlasnik farme ovaca Goran Jovanović rekao je da su mu vukovi noćas pričinili veliku materijalnu štetu, kada su preskočili orgadu visoku dva i po metra i poklali ovce.

"Neverovatno je da vukovi više ne prezaju ni od koga, iako je ovo naseljeno mesto, prigradsko naselje. Oni su upali u tor i rastrgli ovce", kazao je Jovanović.

Meštanka Ljubica Savić (65) kaže da to naselje nije osvetljeno i da to "pogoduje" vukovima da se slobodno šetaju naseljem.

"Iako je letnji period, mi ne smemo pešice da odemo do centra grada niti da izađemo do naših bašta. Ulice nam nisu osvetljene, pa se vukovi slobodno šetaju", rekla je Savić.

Kako je navela, građani ne puštaju decu da sama izlaze na ulicu, jer kako navode, tamo nisu bezbedna."Ovo je grad, a ne selo, a vukovi nas napadaju usred grada", rekla je Ljubica Savić.

U lokalnom lovačkom udruženju su rekli da su se vukovi "dosta razmnožili" i da u potrazi za hranom ne prezaju od ljudi, i da zato dolaze u naselja.

Čopor vukova je pre dva dana upao i u tor porodice Lazić u planinskom selu Šatra i zaklao nekoliko ovaca.Vukovi su u proteklih godinu dana u kuršumlijskom kraju pričinili ogromnu štetu stočarima, ali do sada niko nije zabeležio slučaj da vukovi dođu u grad.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja