E- bicikli na parkiralištu Milan Gale Muškatirović

Nova usluga

E- bicikli na parkiralištu Milan Gale Muškatirović

Beograd -
Usluga omogućava svakom vozaču koji koristii usluge parkiranja može da preuzme i koristi elektirčni bicikl

BEOGRAD – Na lokaciji parkinga Milan Gale Muškatirović svim vozačima ponuđena je usluga korišćenja elektirčnih bicikala u sklopu nove usluge JKP „ Parking servisa“ Parkiraj i bicikliraj.

Usluga omogućava svakom vozaču koji koristii usluge parkiranja da postane korisnik nove kartice uz pomoć koje po redoovnoj ceni parkiranja, može da preuzme i koristi elektirčni bicikl.Lokaciju na kojoj e bickli se nalaze, otvorili su direktor Sektora za parkirališta JKP „Parking servis“ Nikola Marjanović i predsednik opštine Stari grad Dejan Kovačević.

Ovom prilikom, Nikola Marjanović pozvao je građane Beograda da koriste uslugu „PARKIRAJ I BICIKLIRAJ“ kako bismo svi zajedno doprineli smanjenju broja automobila na ulicama grada.

- Vožnja e-bicikala je prijatna i laka, a posebno je zanimljiv podatak da se e-biciklom relacija od Sava Centra do parkirališta „Milan Gale Muškatirović“ prelazi za šest minuta, što je trostruko brže nego da tu relaciju prelazite automobilom - naglasio je Marjanović.

Predsednik opštine Stari grad Dejan Kovačević podržao je uvođenje nove usluge „Parking servisa“.

- Zadovoljstvo nam je što smo upeli da realizujemo jednu ovako lepu akciju i na našoj opštini, a sve u cilju očuvanja životne sredine, kao i smanjenja gužvi u saobraćaju. Nadam se da će svi vozači iskoristiti ovu priliku i uvideti sve prednosti koje ovaj sistem nudi počev od smanjenog zagađivanja vazduha, pa do uštede vremena u traženju parking mesta po centru grada. Svi korisnici koji imaju potrebe da u blizini opštine Stari grad obave neke poslove, mogu svoje bicikle da parkiraju u dvorištu opštine. Mi ćemo se brinuti o njima, a korisnici će moći da ih uzmu u vreme koje njima odgovara“ - izjavio je Dejan Kovačević, predsednik opštine Stari Grad.Pilot projekat “PARKIRAJ I BICIKLIRAJ” nastao je u okviru šireg projekta pod nazivom “Zeleni točkovi” kojim preduzeće nastavlja zalaganje za stalnim nalaženjem novih inovativnih “zelenih” rešenja koja će Beograd učiniti boljim mestom za život.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track