DOSAD VAKCINISANO OKO 53.000 STANOVNIKA: Kraljevo na 4. mestu u Srbiji po broju vakcinisanih građana
Foto: Kurir/J. S.

najnoviji podaci Doma zdravlja Kraljevo

DOSAD VAKCINISANO OKO 53.000 STANOVNIKA: Kraljevo na 4. mestu u Srbiji po broju vakcinisanih građana

Srbija -

KRALJEVO - Od početka masovne imunizacije stanovništva protiv bolesti “Covid-19”, u Kraljevu je ukupno vakcinisano oko 53.000 građana, a prvu i drugu dozu različitih vakcina primilo je skoro 22.000 stanovnika, najnoviji su podaci Doma zdravlja “Kraljevo”.

Prema rečima dr Mirjane Krčevinac, direktorke kraljevačkog Doma zdravlja, kada se i ostatak građana bude imunizovao drugom dozom vakcine, onda će Kraljevo biti grad koji je ukupno vakcinisao više od 50 odsto odraslog stanovništva.

- Po broju vakcinisanih punoletnih građana, a to pokazuju i zvanični podaci, trenutno prednjačimo u odnosu na druge gradove u Srbiji i nalazimo se na četvrtom mestu, odmah iza Beograda, Novog Sada i Niša, kaže dr Krčevinac.

Ona dodaje da je bez zakazivanja termina preko portala eUprava u ovom gradu do sada kineskom „Sinofarm“ vakcinom imunizovano oko 5.000 građana.

Od srede, Kraljevčani bez zakazanog termina mogu da prime „Fajzerovu“ vakcinu, a od četvrtka i rusku vakcinu „Sputnjik V“.

Vakcinacija u Kraljevu i dalje se nesmetano obavlja na vakcinalnim punktovima u Novoj hali sportova u naselju Ribnica, kao i u trinaest seoskih ambulanti.

Kurir.rs/J. S.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track