KORONA U LOZNICI: Preminulo 7 pacijenata, hospitalizovana 122
Foto: T.Ilić

za tri dana

KORONA U LOZNICI: Preminulo 7 pacijenata, hospitalizovana 122

Srbija -

Za prethodna tri dana u lozničkoj bolnici preminulo je sedam kovid pacijenata čime je crni niz smrtnih slučajeva, započet 16. aprila, nastavljen i otada se u svakom zajedničkom izveštaju lozničke Opšte bolnice i Doma zdravlja ‘’Dr Milenko Marin’’ pominju oni koji su izgubili bitku sa virusom.

Od posledica zaražavanja korona virusom u poslednjih 10 dana bilo je devetnaest preminulih, a do danas su od početka pandemije ukupno zabeležena 184 smrtna slučaja.

U odnosu na prethodni trodnevni izveštaj ostale brojke su bolje. U Trijažnom centru Doma zdravlja pregledano je 448 lica, 55 manje nego prethodnog vikenda, od toga se četvrtina 109 javila na prvi pregled, a njih 89 je upućeno infektologu.

U ambulanti Infektivnog odeljenja kod lekara je primljeno 140 osoba, 58 manje nego vikend ranije, od kojih je 36 došlo prvi put. Služba za radiološku dijagnostiku uradila je 315 snimaka pluća, 53 manje nego pre sedam dana, a otkriveno je 36 novih pneumonija.

Trenutno su na bolničkom lečenju 122 pacijenta, pet manje nego uoči vikenda, dva su na neinvazivnoj respiratornoj podršci, a tri na invazivnoj, saopšteno je iz lozničke bolnice.

(Kurir.rs/T.Ilić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track