Najnovije vesti

MIONICA I BANJA VRUJCI DOBIJAJU PREČISTAČE OTPADNIH VODA: Ove lokacije značajan istorijski, kulturni i turistički deo Srbije
Foto: S. S.

novine

MIONICA I BANJA VRUJCI DOBIJAJU PREČISTAČE OTPADNIH VODA: Ove lokacije značajan istorijski, kulturni i turistički deo Srbije

Srbija
11:17h

MIONICA - Mionica i Banja Vrujci ove godine dobijaju prečistače otpadnih voda. Relizaciju dva velika projekta najavio je uoči rebalansa budežta Srbije, ministar finansija Siniša Mali.

Predsednik opštine Mionica Boban Janković, izjavio je da se radi o projektima od izuzetnog značaja za Mionicu i Mioničane.

- Gradnja prečistača otpadnih voda ima višestruki značaj za sve građane Mionice. Mionica je značajan istorijski, kulturni i turistički deo Srbije. Razvoj Mionice je važan u širem kontekstu. I zahvaljujući razumevanju i predsednika države i Vlade Srbije, mi ćemo ove godine rešiti mnoge značajne investicije za naše građane, vredne više stotina miliona dinara. Prečistači otpadnih voda su naš zalog za budućnost. Ove odlične novosti su potvrda da Republika Srbija, na čelu sa predsednikom Aleksandrom Vučićem radi na poboljšanju kvaliteta života svih građana, i dokaz da je Mionica deo plana za stvaranje jake i bogate Srbije. Mioničani su izuzetno ponosni i zahvalni što su među prvima postali deo velikog investicionog plana "Srbija 2025" koji je pokrenuo predsednik Vučić - rekao je Janković.

Mionica, Banja Vrujci
foto: S. S.

Ministar Siniša Mali izjavio je u Skupštini Srbije da su kanalizacija i prečistači otpadnih voda ključna pitanja na koja građani mnogih opština čekaju decenijama.

- Država je izdvojila 3,5 milijardi evra za izgradnju moderne kanalizacione mreže i prečišćivača otpadnih voda. U ovaj projekat kapitalnih investicija ulazi se sa kineskom kompanijom CRBC. Među 22 lokalne samouprave koje su ostvarile dobre rezultate u izvođenju projekata je opština Monica sa projektima kanalizacije i prečistača otpadnih voda za Mionicu i Banju Vrujci - rekao je Mali.

(Kurir.rs/S. S.)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...