KURIRU POTVRĐENO IZ UŽIČKE BOLNICE: 7 mališana ima crevnu infekciju, a ne koronu
Foto: Shutterstock

urađene sve analize

KURIRU POTVRĐENO IZ UŽIČKE BOLNICE: 7 mališana ima crevnu infekciju, a ne koronu

Društvo -

Uzrok zdravstvenih tegoba, dijareje, povraćanja, visoke temperature, malaksalosti kod sedmoro dece koja su danas na lečenju na Dečjem odeljenju Opšte bolnice u Užicu je - crevna infekcija, potvrđeno je "Kuriru" u ovoj ustanovi. Svih sedmoro dece su iz jednog ovdašnjeg privatnog vrtića.

Četvoro dece primljeno je na lečenje u ponedeljak, još četvoro u nedelju, a jedno je otpušteno na kućno lečenje.

Po rečima dr Dare Božović, načelnice Dečjeg odeljenja, posle svih analiza koje su urađene i koje će biti urađene znaće se šta je izazvalo crevne infekcije kod ove dece.

- Deca su iz istog privatnog vrtića, uzrasta su od 13 meseci do tri godine, primljena su sa težom kliničkom slikom, a njihovo stanje danas je mnogo bolje. I prošle nedelje smo imali povećan broj pacijenata sa crevnim problemima, među kojima ima i dece koja ne idu u taj vrtić i koja su starija. Oporavak ide svojim tokom, deca se osećaju bolje - reči su dr Božović.

Deca primljena u bolnicu testirana su na kovid-19, antigenski testovi bili su negativni, a čekaju se rezultati PCR-a testova.

Inače, sanitarna i veterinarska inspekcija, i Zavod za javno zdravlje, obišli su juče privatni vrtić i izvršili nadzor, a neki rezultati ove kontrole mogli bi biti poznati i danas.

(Kurir.rs/Z. Š.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track