KOVID BILANS U LOZNICI: Preminuo kovid pacijent, brojke za nijansu bolje
Foto: Kurir/T.I.

najnovije brojke

KOVID BILANS U LOZNICI: Preminuo kovid pacijent, brojke za nijansu bolje

Srbija -

LOZNICA - U poslednjih pet dana korona je uzela dvanaest života pošto je i u juče u lozničkoj Opštoj bolnici preminuo jedan kovid pacijent.

Ovaj niz loših vesti koji traje minulih dvanaest dana sa dvadeset i četvoro preminulih je ako ne najgori, onda jedan od najgorih otkako je počela borba sa kovidom -19 u Loznici gde je od posledica zaražavanja koronavirusom do sada izgubljeno 189 života.

Da nije preminulih u zajedničkim izveštajima Doma zdravlja ‘’Dr Milenko Marin’’ i Opšte bolnice ostale vesti budile bi optimizam da se stanje polako popravlja, ili je tako bar poslednja dva dana kad brojke padaju. Tako su u utorak u Trijažnom centru pregledana 142 pacijenta, 29 manje nego dan pre, sa akutnim respiratornim tegobama od kojih se 41 javio na prvi pregled, a trideset je upućeno infektologu.

U ambulanti Infektivnog odeljenja bolnice pregledano je 55 pacijenata, a među njima je deset prvi put došlo zbog sumnje na kovid. Na 114 jučerašnjih rendgenskih snimaka pluća, 33 manje nego u ponedeljak, otkrivene su pneumonije kod 14 pacijenata. Trenutno se na kovid odeljenjima lozničke Opšte bolnice nalazi 114 osoba, devet manje nego juče, tri su na neinvazivnoj respiratornoj podršci, a tri na invazivnoj, navodi se u izveštaju iz ove ustanove. Među zaposlenima je trenutno pozitivno na virus pet medicinskih tehničara i svi su u kućnoj izolaciji, kaže portparol bolnice Dragana Mitrović koja dodaje i da trenutno na bolničkom lečenju nema dece kod koje je potvrđeno da su pozitivna na kovid-19, ali su neka sa visokom temperaturom, uzet je bris i čeka se rezultat.

Iz bolnice ima i lepih vesti. Tako je u lozničkom porodilištu u proteklih sedam dana rođeno 15 beba, pet devojčica i deset dečaka.

Kurir.rs/T.Ilić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track