REKONSTRUKCIJA OPŠTE BOLNICE U VRANJU, DR ANTIĆ IZJAVILA: Svet i vreme u kojem živimo ne dozvoljava predah
Foto: T.S.

VRANJE

REKONSTRUKCIJA OPŠTE BOLNICE U VRANJU, DR ANTIĆ IZJAVILA: Svet i vreme u kojem živimo ne dozvoljava predah

Srbija -

U okviru rekonstrukcije Opšte bolnice u Vranju, u prostoru lamele A (od 500 kvadratnih metara nadgradnje) se već naziru završni radovi, gde će već krajem jula početi sa radom Interno odeljenje u renoviranim prostorijama.

Nakon vakcinacije i revakcinacije građana Republike Severne Makedonije nastavlja sa imunizacijom građana.

- Svet i vreme u kojem živimo ne dozvoljava predah. Nastavljamo sa podjednakim intenzitetom sa svim poslovima koji se rade u Zdravstvenom centru Vranje i istovremeno moramo da naučimo da nam je svaki novi dan, novi izazov koji mi ovde u našoj zdravstvenoj ustanovi uspešno savladavamo - izjavila je danas medijima direktorka Zdravstvenog centra Vranje, dr Ljiljana Antić.

Vranje, Opšta bolnica
foto: T.S.

Ona je istakla da se nakon vakcinacije i revakcinacije građana Republike Severne Makedonije nastavlja sa imunizacijom građana i zaposlenih na području Grada Vranja.

- Još juče smo uživali u zahvalnosti vakcinisanih i revakcinisanih građana Republike Severne Makedonije, njih 800 se do sada vakcinisalo kod nas a danas radimo revakcinaciju zaposlenih u BAT-u. Sutra smo u filijali Pošte Srbije u Vranju, Vrtogošu, Ćukovcu, sledi revakcinacija za korisnike Narodne kuhinje i tako redom svakog dana - još uvek pod utiskom zahvalnih gostiju iz Severne Makedonije, dodala je dr Ljiljana Antić.

"Zahvalni smo i našim građanima što su razumeli i shvatili značaj vakcinacije protiv Kovida 19 i što su se odazvali našem pozivu da se imunizuju. Upravo iz tog razloga, spremni smo da im na još dostupniji način omogućimo vakcinaciju i da pospešimo dobre rezultate u masovnoj imunizaciji stanovništva koje svakodnevno postižemo. Zdravstveni centar Vranje to može i mi to možemo da učinimo za naše građane - rekla je dr Antić.

Vranje, Opšta bolnica
foto: T.S.

Direktorka Zdravstvenog centra Vranje je istakla da je ukupan broj datih vakcina u ovom trenutku 34.453, ukupan broj vakcinisanih građana je 18.172, dok ukupan broj građana vakcinisanih prvom i drugom dozom iznosi 15. 532.

- Mi smo ponosni rezultatima koje postižemo zajedno sa našim građanima i verujemo da će biti još bolji - istakla je dr Ljiljana Antić.

U prostoru lamele A (prostoru od 500 kvadratnih metara nadgradnje) u okviru rekonstrukcije Opšte bolnice u Vranju se već naziru završni radovi, gde će već krajem jula početi sa radom Interno odeljenje u renoviranim prostorijama. Ona je napomenula da će Zdravstveni centar Vranje zbog svog velikog regionalnog značaja uskoro dobiti i magnetnu rezonancu.

Vranje, Opšta bolnica
foto: T.S.

- Sprat niže će takođe biti useljen, rekonstruisan je i da podsetim, tu su se nalazili naši kabineti i specijalistička ambulanta. U isto vreme uveliko se radi lamela B, gde će se vratiti naše hirurške grane, ortopedija, urologija, oftalmologija i ono zbog čega smo danas upravo ovde jeste vest da danas krećemo sa radovima na lameli C, koji obuhvataju specijalističku ambulantu, nekadašnju laboratoriju i dve kotlarnice, gde ćemo urediti prostor za drugi skener što će nam omogućiti da sa dva skenera obezbedimo ovu savremenu dijagnostičku metodu u kontinuitetu za naše korisnike zdravstvenih usluga.

Iskreno se nadamo da će Zdravstveni centar Vranje zbog svog velikog regionalnog značaja uskoro dobiti i magnetnu rezonancu, što će zajedno sa useljenjem u nove prostorije koje se očekuje da bude prema planu, zdravstveni radnici dobiti mnogo bolje uslove za rad a naši građani značajno bolju zdravstvenu zaštitu koju zaslužuju - završila je danas direktorka Zdravstvenog centra Vranje, dr Ljiljana Antić u direktnom obraćanju našim građanima i široj javnosti.

(Kurir.rs/T. S.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track