KORONA NA IZLAZNIM VRATIMA U MAČVANSKOM OKRUGU: Podaci šabačkog Zavoda za javno zdravlje sve bolji
Foto: T.Ilić

presek

KORONA NA IZLAZNIM VRATIMA U MAČVANSKOM OKRUGU: Podaci šabačkog Zavoda za javno zdravlje sve bolji

Srbija -

LOZNICA - Konačno u zajedničkom izveštaju lozničke Opšte bolnice i Doma zdravlja ‘’Dr Milenko Marin’’ za jučerašnji dan nema preminulih, a i korona brojke su manje nego u ponedeljak.

U Trijažnom centru Doma zdravlja pregledano je 116 pacijenata sa akutnim respiratornim tegobama, trideset jedan manje nego dan pre, od kojih se 37 javilo prvi put sa simptomima koji mogu ukazivati na kovid infekciju, dok su ostalo bili kontrolni pregledi. Služba za radiološku dijagnostiku primila je 70 pacijenata, 47 manje nego prekjuče i dijagnostikovano je šest novih upala pluća dok su 22 pacijenta iz Trijaže upućena infektologu na dodatni pregled.

U ambulanti Infektivnog odeljenja obavljeno je 35 pregleda osoba sa simptomima sličnim kovid infekciji, a njih pet došlo je prvi put. Na kovid odeljenjima lozničke bolnice hospitalizovano je 56 kovid pacijenata, četiri manje nego juče, na neinvazivnoj mehaničkoj ventilaciji ih je osam, a jedan na invazivnoj. Trenutno je među zaposlenima četvoro pozitivnih na kovid -19, jedan lekar i tri medicinska tehničara i svi se nalaze u kućnoj izolaciji.

Mačvanski okrug

Da li je korona na izlaznim vratima u Mačvanskom okrugu pokazaće naredni dani, ali su podaci šabačkog Zavoda za javno zdravlje sve bolji. Tako su tokom jučerašnjeg (18.5) dana potvrđena 23 pozitivna uzorka na kovid -19, devetnaest manje nego dan pre, dok je broj obolelih pao na 684 i za trideset je manji nego u ponedeljak. Najviše novopozitivnih imali su Loznica (12) i Šabac (8) dok su tri opštine, Bogatić, Mali Zvornik i Krupanj imale po jednog, a u tri Vladimirci, Koceljeva i Ljubovija nije ih uopšte bilo. Trocifren broj obolelih imaju trenutno Šabac (327) i Loznica (162) dok ih je 90 u Bogatiću. Ostale opštine su znatno bolje, Vladimirci imaju 31, Ljubovija 26, Koceljeva 19, Mali Zvornik 17, dok se 12 žitelja Krupnja bori sa kovidom.

Kurir.rs/T.Ilić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track