02:23

Beba bizona došla na svet u Zoološkom vrtu na Paliću

KURIR TELEVIZIJA

STIGLA PRINOVA U PALIĆKI ZOO-VRT! Bizoni se toliko navikli na veštačke uslove da su napravili BEBU Akalu

Srbija -

Jedna od najvećih turističkih atrakcija kod Subotice, Zoološki vrt na Paliću, postao je bogatiji za još jedan primerak strogo zaštićene vrste. Persijski leopard Simba, kao i mladunče bizona, prvo ikada rođeno u ovom Vrtu novi su stanovnici ovog zoo-vrta. Velika ljubav para bizona, koja se već nekoliko godina odvija pred budnim okom posetilaca palićkog zoo-vrta, konačno je dobila svoj epilog. Mladunče ovog divljeg papkara je prvenac, kako njima, tako i zoološkom vrtu, budući da se vrlo retko dešava da se ova vrsta životinja u tolikoj meri pilagodi veštačkom staništu i poveća brojnost.

Jelena Toljagić, koordinatorka promotivnih i edukativnih aktivnosti Zoo vrt Palić kaže da su sumnjali da je ženka u drugom stanju i da će na svet doneti mladunče.

"Tog 15, maja na očigled posetilaca i naših zaposlenih, desilo se da je ovo mladunče došlo na svet. Američki bizoni su vezani za Severnu Ameriku, područje indijanaca, dali smo imena na glasanje, danas će biti objavljeno, a jedno se izdvojilo, Akala", rekla je ona.

1 / 1 Foto: Kurir Televizija

(Kurir.rs)

Bonus video:

03:26

U kolutski zoo životinje dolaze same

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track