Najnovije vesti

OD PEVAČICE DO PRODAVAČICE: Ljubica zbog korone morala da promeni profesiju, ali nije očajavala! Mikrofon zamenila uniformom
02:52

OD PEVAČICE DO PRODAVAČICE: Ljubica zbog korone morala da promeni profesiju, ali nije očajavala! Mikrofon zamenila uniformom

kovid joj otkazao sve nastupe

OD PEVAČICE DO PRODAVAČICE: Ljubica zbog korone morala da batali mikrofon, ali nije očajavala! Bila i bebisiterka, brala maline

Srbija

GORNJI MILANOVAC - Posao muzičara bio je jedan od najugroženijih tokom korona virusa. Ljubica Krsmanović bavi se pevanjem već 18 godina, a prethodnih 14 meseci bilo je veoma teško, jer su ona i njene kolege iz benda morali da otkažu sve dogovorene nastupe.

Međutim, ovi muzičari nisu očajavali već su za vreme epidemije našli nove poslove i tako sebi i svojim porodicama obezbedili egzistenciju. Kad se na njenom mikrofonu počela skupljati prašina, ona ga je zamenila. Prvo je prošle godine radila kao bebisiterka, zatim brala maline i sada našla posao u prehrambenoj prodavnici.

prodavačica, pevačica, Ljubica Krsmanović
foto: RINA.rs

- Prošle godine bilo je jako teško, bilo je mnogo dilema i razmišljanja duboko u noć - kako i šta dalje. Kada je prvobitni šok prošao i kad sam se pomirila sa činjenicm da od nastupa dugo neće biti ništa odlučila sam da okrenem drugi list. Naučila sam i ranije da budem borac, pa tako ni ovaj put nisam odustala i čekala pomoć“, rekla je Ljubica za RINU.

1 / 5 Foto: RINA.rs

Pronašla je posao, ali ni to nije bilo toliko lako jer je morala da se izbori i sa mnogim predrasudama koje su vezane upravo za žene koje se bave pevanjem.

„Između redova sam mogla da shvatim da ne žele da zaposle pevačicu, ne znam iz kojih razloga, ali svakako to su predrasude koje nas prate. Međutim, svojim radom dokazala sam da tome svakako nema mesta. Kad sve ovo prođe planiram da se vratim pevanju, ali i da zadržim posao u prodavnici“, kaže Ljubica.

prodavačica, pevačica, Ljubica Krsmanović
foto: RINA.rs

Tokom svih ovih meseci bilo je mnogo govora o tome kako i od čega žive muzičari u vreme epidemije, a kako kažu nisu ih mimoišli ni loši komentari koji su ih poprilično zaboleli.

„Bilo je onih koji su se radovali našoj muci. Često smo čuli da idemo da uzmemo lopatu i da kopamo, a niko ne zna koliko zapravo truda i vremena smo ulagali da bi postali muzičari. Nije to baš tako lako kako nekome možda izgleda. Bilo je i onih koji su nam pružili podršku i to naravno nikad nećemo zaboraviti“, rekao je pevač Mladen Cvetković.

prodavačica, pevačica
foto: RINA.rs

Finansijski gubici koji su pretrpeli su izrazito veliki jer su u doba epidemije morali da otkažu preko 100 veselja. Ipak, sa uzdignutom glavom i muški čalnovi Stop benda iz Gornjeg Milanovca pronašli su posao. Sada se ipak nadaju da će se život konačno vratiti normalnom životu, kada je provod uz muziku bio naša realnost.

Kurir.rs/RINA

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...
track