EPILOG EPIDEMIJE KORONE U VRANJU: Od 23. marta prošle do 1. juna ove godine obavljeno 61.767 pregleda
Foto: ZC, Zdravstveni centar Vranje

udarničkii

EPILOG EPIDEMIJE KORONE U VRANJU: Od 23. marta prošle do 1. juna ove godine obavljeno 61.767 pregleda

Srbija -

U periodu od 23. marta 2020. godine do 1. juna 2021. godine u Kovid ambulanti ATD urađeno je 61.767 pregleda, PCR testova 6.734,antigenskih 19.283. Laboratorijskih pregleda je bilo 42.340, a rendgenskih snimaka pluća i srca 38.229.

"U poslednjih mesec dana manji je broj pozitivnih slučajeva, klinička slika je blaga, ali iskustva su pokazala da i u takvim slučajevima vrlo lako može da dođe do pogoršanja. Pacijenti se sada javljaju uglavnom bez temperature, ili se blaga temperatura javi tokom dana, sa bolovima u grlu, kašljem i kijavicom", napomenula je koordinatorka Kovid ambulante, dr Stefana Mladenović navodeći da su i dalje zastupljene sve starosne strukture i da podjednako dolaze i mlađi i stariji pacijenti.

"Ono što je karakteristično za ovaj period jeste da nismo imali pacijente koji su vakcinisani, a da nakon PCR ili antigenskog testiranja budu pozitivni na Kovid 19", dodala je dr Mladenović.

Ona je naglasila da su u zgradi ATD počele da rade nonkovid ambulante (Sobina i Gornja čaršija). Pregledi i propisivanje terapija se zakazuju telefonskim putem tako da se ne stvaraju gužve, kako bi se ispoštovale propisane epidemiološke mere. Kurir.rs/T.S.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track