PRIDVORIČKI PUT ZATVOREN ZA SAOBRAĆAJ: Ekipe obilaze teren, sumnjaju da na brdima ima delova municije, kvalitet vazduha dobar
Foto: Kurir.rs/D.Č.

vraćaju vozila iz pravca Čačka

PRIDVORIČKI PUT ZATVOREN ZA SAOBRAĆAJ: Ekipe obilaze teren, sumnjaju da na brdima ima delova municije, kvalitet vazduha dobar

Srbija -

Pravovremeno je blokiran pristupi fabrici, kao i magistralni put, isključen je i gasovod

ČAČAK - Ekipe stručnjaka obilaze teren u Čačku pod sumnjom da na okolnim brdima ima delova municije posle noćašnje eksplozije u vojnoj fabrici Sloboda Čačak.

Kako se nezvanično saznaje, u pridvoričkom brdu postoji još jedan magacin koji je pod prismotrom i zbog čega se vozila iz pravca Čačka vraćaju.

Čaušić: Kvalitet vazduha dobar posle eksplozije u ''Slobodi''

Šef Sektora za vanredne situacije MUP Srbije Vuk Čaušić izjavio je danas da je kvalitet vazduha u Čačku dobar i bez povećane koncentracije štetnih materija posle serije detonacija do kojih je noćas došlo u fabrici namenske industrije ''Sloboda'' u tom gradu.

''Vršeno je merenje kvaliteta vazduha, nije povećana koncentracija štetnih materija i građani mogu da budu spokojni'', rekao je Čaušić za TV Pink. On je rekao da je po dobijanju informacije o eksploziji i nalogu ministra unutrašnjih poslova Aleksandra Vulina sa saradnicima krenuo na lice mesta, a prizor je opisao kao dramatičan.

Čačak, Sloboda Čačak, eksplozija, Sloboda
foto: Kurir.rs/D.Č.

''Bili smo veoma zabrinuti, čule su se ekspolizije, video se plamen, ali brzom reakcijom pripadnika Sektora za vanredne situacije evakuisani su stanari iz okolnih stambenih objekata'', kazao je Čaušić. Naveo je da je pravovremeno blokiran pristupi fabrici, kao i magistralni put, a da je isključen i gasovod. Kako kaže, najvažnije je da je 60 radnika fabrike ''Sloboda'' evakuisano i da niko nije povređen.

Čaušić je kazao da je u gašenju požara učestvovalo i 10 vatrogasaca Industrijske vatrogasne jedinice fabrike ''Sloboda'', kao i da je na licu mesta bio i gradonačelnik. ''Srećni smo što nema stradalih i povređenih'', kazao je Čaušić.

Čačak, Sloboda Čačak, eksplozija, Sloboda
foto: Kurir.rs/D.Č.

Preduzete akcije da se smanji rizik od ovakvih događaja

BEOGRAD, 4. juna (Tanjug) - Pripadnici Sektora za vanredne situacije osim što su učestvovali u evakuaciji nakon eksplozije u fabrici namenske industrije "Sloboda" u Čačku preduzeli su niz akcija kako bi se smanjio rizik od ovakvog događaja, izjavio je Čaušić. "Tek 24 sata nakon poslednje eksplozije, naši pripadnici će moći da uđu u krug fabrike, eventualno intervenisati i utvrđivati šta se sve desilo", rekao je Čaušić za TV Prva. Dodao je da je situacija noćas izgledala dramatično kada su se čule eksplozije, a građani Čačka bili su uznemireni.

1 / 7 Foto: Kurir.rs/D.Č.

Meštani prijavili da je od eksplozije nastradala stoka

Iz magacina u fabrici "Sloboda", koji je ukopan u brdo i okrenut ka selu Pridvorica, i dalje se čuju eksplozije, javlja RTS. Magacin je udaljen od ostalih objekata, pa nije bilo štete na drugim objektima. Meštani Pridvorice su prijavili da im je stradala stoka od posledica eksplozije.

(Kurir.rs/D.Č./Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track