BOLNICA U LOZNICI: Manje od 20 kovid pacijenata, postepen povratak u redovan režim rada
Foto: T. Ilić

poslednji podaci

BOLNICA U LOZNICI: Manje od 20 kovid pacijenata, postepen povratak u redovan režim rada

Srbija -

Korona je smanjila osetno pritisak pa se na Grudnom odeljenju lozničke Opšte bolnice, gde su odnedavno smešteni svi kovid pacijenti, trenutno nalazi 19 osoba.

To je manje od 50 odsto kapaciteta ovog dela bolnice koji će još neko vreme ostati zona za obolele od koronavirusa kojima je potrebna hospitalizacija.

Prema zajedničkom izveštaju Opšte bolnice i Doma zdravlja ‘’Dr Milenko Marin’’ u Trijažnom centru su u četvrtak obavljena 62 pregleda, a za 23 pacijenta je to bio prvi dolazak lekaru zbog simptoma koji mogu ukazivati na kovid. Infektologu je upućeno devet pacijenata, a u ambulanti Infektivnog odeljenja obavljena su ukupno 22 pregleda, od čega je za dvanaest osoba to bilo prvi put.

Na 25 snimaka pluća, otkrivene su pneumonije kod tri pacijenta. U Opštoj bolnici je u toku sređivanje Internog odeljenja i Neurologije gde je prethodnih meseci bila crvena zona za kovid pacijente, taj prostor bi naredne sedmice trebalo da uđe u redovan sistem ustanove.

Počele su i operacije koje nisu hitne i ustanova se postepeno vraća u redovan režim rada, s tim da je spremna da reaguje ukoliko se korona ponovo probudi.

(Kurir.rs/T.Ilić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track