NIŠ: Dan Univerziteta obeležen promocijom 54 doktora nauka
Foto: Kurir/M.S.

svečanost

NIŠ: Dan Univerziteta obeležen promocijom 54 doktora nauka

Srbija -

Univerzitet u Nišu danas je obeležio 56 godina postojanja, a tim povodom je dr Dragan Antić, rektor ove visokoobrazovne ustanove promovisao 54 nova doktora nauka iz svih oblasti.

Kandidati koji su danas dobili diplome najučenijih ljudi potiču sa Građevinsko-arhitektonskog, Ekonomskog, Elektronskog, Mašinskog, Medicinskog, Pravnog, Prirodno-matematičkog fakulteta u Nišu, Tehnološkog fakulteta u Leskovcu, Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja i Filozofskog fakulteta u Nišu.

- Od svog osnivanja, 15. juna 1965. godine, do danas na Univrzitetu u Nišu je promovisano ukupno 2.486 doktora nauka. Od toga po novom programu doktorskih studija, u skladu sa Bolonjskim procesom, 582 kandidata. nadam se da će ove titule biti podstrek za dalji rad i usavršavanje - rekao je Antić na svečanosti.

Dan Univerziteta
foto: Kurir/M.S.

Jedna od dobitnica je i Violeta Mitić, doktorka Instituta u Niškoj Banji koja je ushićeno i kratko prokomentarisala da je ova diploma dugo očekivana.

- Veliki trud i rad se isplatio. Presrećna sam jer je čast biti tu zajedno s kolegama koji smo na jedan način godine učenja i marljivosti pretvorili u nešto najcenjenije u našim karijerama - rekla je Mitićeva.

Svojim učešćem svečanost su uveličali maestra prof. mr Ivana Mirović i Hor Fakulteta umetnosti Univerziteta u Nišu.

(Kurir.rs/M.S.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track