03:06

PARK PRIRODE TIKVARA: Biser Vojvodine okuplja OGROMAN broj turista iz Srbije i regiona

KURIR TELEVIZIJA

PARK PRIRODE TIKVARA: Biser Vojvodine okuplja OGROMAN broj turista iz Srbije i regiona

Srbija -

Domaći turizam doživeo je veliku ekspanziju u korona godini, a jedna od veoma interesantnih destinacija u Vojvodini bio je park prirode Tikvara – simbol Bačke Palanke. U tom mestu jedva su dočekali relaksaciju mera i mogućnost da svoja vrata širom otvore posetiocima.

Varošica, sa pogledom na susednu Hrvatsku, smestila se na levoj obali Dunava, a prirodno jezero Tikvara, nastalo pomeranjem korita reke usled razlike u vodostaju, najposećenija je zona ovog gradića.

Šaran, štuka, smuđ, kamenjar, amur, srebrni karaš, samo su neki od stanovnika jedinog prirodnog jezera u ovoj opštini. Tikvara, koju od Dunava odvaja sprud dužine 100 metara, danas je mrestilište dunavskih, a zimovnik bele ribe.

- Naziv je dobila po barkama u kojima se skladištila riba. U ovoj zoni imamo i spomenik prirode 4 platana, koji su stari preko 100 godina. U narednom periodu obeležićemo i Dan Dunava, Dunavski bal, Zlatni kotlić... - kaže Ivana Đukanović, Turistička organizacija Bačke Palanke.

Više od 50 manifestacija u letnjim mesecima okuplja veliki broj turista iz regiona, ali i Evrope upravo ovde, a većina tih događaja posvećena je samom Dunavu.

Kurir.rs

OVDE MOŽETE GLEDATI UŽIVO KURIR TELEVIZIJU

Bonus video:

00:36

MERIMA NJEGOMIR OŠTRO O MODERNIM MUZIČKIM TRENDOVIMA: Danas se muzika više GLEDA nego što se sluša, glas NIJE PRESUDAN!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track