STARTUJE KUPALIŠNA SEZONA U KRALJEVU: U petak besplatan ulaz i koncert Gama zraka
Foto: Kurir.rs/J. S.

4 decenije rada Gradskog bazena

STARTUJE KUPALIŠNA SEZONA U KRALJEVU: U petak besplatan ulaz i koncert Gama zraka

Srbija -

Kupališna sezona na Gradskom bazenu u Kraljevu počeće u petak, a ulaz će biti besplatan za sve posetioce, a istog dana, sa početkom u 20.30 biće održan i besplatan koncert muzičkog sastava "Gama zrak" iz ovog grada.

"Ove godine obeležavamo lep jubilej - četiri decenije rada Gradskog bazena u Kraljevu. Prošle godine, zbog epidemije korana virusa nismo radili, ali se nadamo da ćemo ove sezone opravdati poverenje posetilaca. Zanimljivo je da i sastav 'Gama zrak' ove godine takođe slavi 40 godina postojanja i rada i drago nam je da građanima možemo da podarimo besplatan koncert", kaže Zoran Knežević, direktor Sportskog centra "Ibar".

Prema negovim rečima, cene ulaznica su nepromenjene, tako da pojedinačna dnevna ulaznica košta 250 dinara, a sezonska karta 4.000 dinara. Porodice sa troje i više dece sezonsku kartu platiće 2.000 dinara.

"Postojeći tobogan na bazenu je tehnički ispravan i biće u funkciji. Biće organizovana i škola plivanja u prepodnevnim i popodnevnim časovima, kao i raznovrsni propratni sadržaji za posetioce", dodaje Knežević.

Kako je najavio Đorđe Simić iz Plivačkog kluba "Delfin", Gradski bazen u Kraljevu tokom sezone imaće petoricu aktivnih spasilaca, što zadovoljava njegove kriterijume, a biće organizovana i obuka za spasioce.

"Zainteresovani za školu plivanja, kako za decu, tako i za odrasle, mogu da nam se jave svakoga dana. Naš klub je član Plivačkog saveza Srbije i naši treneri imaju sve potrebne dozvole i licence za rad kao učitelji plivanja. Tokom prošle godine uspeli smo da održimo kontinuitet obuke na zatvorenim bazenima u Vrnjačkoj Banji i imali smo više od 100 polaznika", kaže Simić.

Kurir.rs/J. S.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track