KORONA U NOKDAUNU: Sve bolja situacija u Mačvanskom okrugu, novozaraženih ima samo u Loznici
Foto: Kurir/T.I.

MANJI BROJ PREGLEDA

KORONA U NOKDAUNU: Sve bolja situacija u Mačvanskom okrugu, novozaraženih ima samo u Loznici

Srbija -

Broj pregleda u Trijažnom centru lozničkog Doma zdravlja ‘’Dr Milenko Marin’’ jeste smanjen u odnosu na minuli period, ali još nije u stalnom padu nego ‘’talasa’’.

Tokom jučerašnjeg dana u Trijažnom centru pregledano je 49 lica, 16 više nego dan pre, od toga se 26 javilo na prvi pregled, a osam je upućeno infektologu. U ambulanti Infektivnog odeljenja pregledano je 20 osoba, od togа osam nije ranije dolazilo, a na 35 rendgenskih snimaka pluća otkrivene su pneumonije kod pet pacijenata. Trenutno je na bolničkom lečenju 21 kovid pacijent, tri više nego u sredu, nema preminulih ni osoba na veštačkoj ventilaciji.

U lozničkoj Opštoj bolnici kažu da se situacija znatno popravila, ali će za svaki slučaj kovid odeljenje na Grudnom biti, verovatno, otvoreno tokom leta. Trenutno imaju veliki broj takozvanih nekovid pacijenata kojima je potrebna hospitalizacija pa su puna odeljenja Ortopedije, Hirurgije, pune se Očno i Ušno, a ovih dana pacijente će početi da prima i Interno odeljenje. Situacija je takva da se trenutno pacijenti sa respiratornim pogoršanjima smeštaju na Očno i Ušno gde ima praznih postelja.

Korona slika u Mačvanskom okrugu bila bi idealna da nije Loznice u kojoj su registrovana jedina četiri pozitivna uzorka na kovid tokom jučerašnjeg dana dok u ostalih sedam mesta nije bilo novozaraženih. Broj obolelih nastavlja pad i sada ih je 85, osam manje nego dan pre. Loznica ih ima najviše (39), Šabac ima 20, Bogatić 11, Krupanj devet, Ljubovija tri, Mali Zvornik dva, a Vladimirci jednog obolelog. Prva opština koja više nema onih koji se leče od korone je Koceljeva. U okrugu je prema podacima Zavoda do sada sa obe doze vakcinisano 92.089 osoba, a njih 21.162 primile su prvu dozu.

Kurir.rs/T.I.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track