UGAŠEN POŽAR U FABRICI SLOBODA: Evakuacija preventivna, organizovan punkt za prihvat stanovnika
Foto: D.Č.

zamenik gradonačelnika Čačka Miroslav Petrović

UGAŠEN POŽAR U FABRICI SLOBODA: Evakuacija preventivna, organizovan punkt za prihvat stanovnika

Srbija

ČAČAK - Požar u fabrici "Sloboda" gde se večeras dogodilo nekoliko eksplozija, ugašen je, a građani iz obližnjih naselja evakuisani iz preventivnih razloga, rekao je zamenik gradonačelnika Čačka Miroslav Petrović.

"Izvršena su dva izviđanja od strane vatrogasne jedinice kompanije Sloboda i od Sektora za vanredne situacije, požar je lokalizovan, ugašen i za sada nema naznaka da će se nešto novo dogoditi, ali mi smo preduzeli sve potrebne mere", rekao je Petrović.

On je objasnio da je Grad organizovao punkt za prihvat stanovnika koji su izrazili potrebu za evakuacijom, a nemaju drugi smeštaj kod rođaka ili prijatelja.

Ističe da su svi hotelski kapaciteti rezervisani, pa će, ako bude potrebe, sve sugrađane smestiti na sigurno.

"Za sada su dve porodice smeštene u hotele. Ljudi su zabrinuti. Razumemo strah", kaže Petrović, ali dodaje da nema mesta za paniku jer je odluka o evakuaciji stanovništva preventivna.

Na licu mesta nalaze se sve nadležne službe.

U magacinskom prostoru fabrike "Sloboda" u Čačku večeras oko 19.50 sati došlo je do eksplozije, potvrđeno je u toj fabrici.

Od stakla koje je puklo usled detonacije u krugu fabrike lakše su povređena tri radnika, koji su zadobili manje posekotine.

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...
track